Switch to English

Davor Borić

Životopis:

Davor Borić rođen je u Zagrebu 1966 godine. Na Hrvatskoj televiziji zaposle je od 1966. u svojstvu realizatora i redatelja. Matična mu je Redakcija religijskog programa, no često realizira projekte u drugim redakcijama. Autor je niza dokumentarnih reportaža i nekoliko dokumentarnih filmova. Za dokumentarac „Tragom sjećanja“ nagrađen je Zlatnom uljanicom na 16. Danima hrvatskog filma, te posebnim priznanjima na 1. festivalu hrvatskih vjerskih filmova u Rijeci i Festivalu Magnificat u Bjelorusiji.

Filmovi:
U konkurenciji - 10. LFF
Film opisuje pokladne običaje u selima Donja Bebrina i Ruščica u srcu Slavonije. Iako u osnovi tradicionalni, ljudi još uvijek pronalaze razne načine kako bi ih prilagodili modernom vremenu.Synopsis:The film describes carnival customs of the village Donja Bebrina and Ruščica located in the heart of Slavonia. Although principally traditional, the inhabitants still manage to find various ways to...
U konkurenciji
Andrej Macko je čovjek čiji su umjetnički svjetonazor oblikovala životna iskustva sudjelovanja u Domovinskom ratu, pa poslijeratno razočaranje u građanski normativ života. Sve to otvorilo je kreativni ventil i Macko je krenuo beskompromisnim putem – osvijestio je sebe kao čovjeka prirode i umjetnika.