Switch to English

Žiri

Predstavljamo vam žiri 19. LFF-a

11.08.2023

Dinka Radonić

Direktorica fotografije i snimateljica koja aktivno radi na kratkometražnim, eksperimentalnim i dokumentarnim filmovima te spotovima. Predaje na Školi medijske pismenosti "dr. Ante Peterlić", Školi dokumentarnog filma te Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Filmska autorica, kustosica i predavačica. Suosnivačica je Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu (njegova je glavna kustosica i direktorica). Vodila je filmski odjel Muzeja suvremene umjetnosti u Skoplju. Njezin film "Disturbed Earth" (u korežiji s G.C. Candijem) ušao je u uži izbor za dodjelu Oscara i nominiran za najbolji dugometražni dokumentarac od strane Doc Alliancea.

11.08.2023

Iva Ivan

Montažerka iza koje je rad na brojnim filmskim i televizijskim projektima. Njeni filmovi osvajali su nagrade na međunarodnim festivalima, kao i na LFF-u (najbolji dizajn zvuka 18. LFF-a za film "Porvenir"). Predaje na Akademiji dramske umjetnosti i VERN-u.

Iza njega je nekoliko dokumentarnih i kratkih igranih filmova. Završio je komparativnu književnost i latinski jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. On je ove godine kritičar koji će odlučiti o nagradi "Dragan Rubeša".

Urednica, redateljica, producentica, montažerka i bivša novinarka aktivna u neprofitnom sektoru. Vodila je platformu First Films First za redatelje početnike te je kao konzultantica za montažu i supervizor radila na projektu A STEPS za AfriDocs čiji je cilj približiti dokumentarce iz cijelog svijeta a prvenstveno Afrike što široj i raznolikijoj publici.

Filmski redatelj i multimedijalni umjetnik sa bogatim izlagačkim opusom na međunarodnim izložbama i festivalima. Lani je, na 20. LFF-u, za film "Mjesta koja ćemo disati" zajedno s Ivanom Slipčevićem osvojio nagradu za najbolju fotografiju.

Povjesničarka umjetnosti i kustosica sa središnjim interesom za suvremenu umjetnost, film i video, eksperimentalne i konceptualne umjetničke prakse, istraživačke projekte, povijest izložbi i kustoske prakse.

17.08.2021

Vladimir Gojun

Višestruko nagrađivan montažer i redatelj te dugogodišnji selektor kratkometražnog programa "Kockice" na Zagreb Film Festivalu.

Umjetnički direktor festivala Beldocs te nagrađivani redatelj dokumentarnih filmova.

Kulturni antropolog po zvanju, redatelj i novinar, orgsanizator kina u zajednici te suosnivač i organizator programa festivala "Ha érteni akarod a világot...".

Objavljuje eseje o književnosti, filmu i likovnoj umjetnosti na Trećem programu Hrvatskog radija, časopisima Filmonaut, Hrvatski filmski ljetopis, 15 dana i Zapis, ranije u Vijencu i Zarezu. Dobitnica je strukovne nagrade Vladimir Vuković za novog kritičara 2012. i godišnje nagrade Vladimir Vuković za najboljeg kritičara 2016.