Switch to English

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 17. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 26. do 30. kolovoza 2019. godine u Opatiji. 

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2018. ili 2019. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala, nastavlja putovanje Hrvatskom a za drugu lokaciju u 2019. godini bira – kino "Vladimir Nazor" na Malom Lošinju! U dvije programske večeri 09. i 16.05., koliko gostujemo na Malom Lošinju, a prikazat ćemo čak pet filmova.

Unutar proteklih tjedan dana Liburnia Film Festivalu potvrđeno je dobivanje EFFE Label-a za 2019/2020 godinu, odnosno oznaku kvalitete koju dodjeljuje internacionalni tim stručnjaka nakon procjene angažmana i doprinosa u područjima umjetnosti, razvoja lokalne zajednice i otvorenosti prema internacionalnim sudionicima. Također, od toga dana je festival uvršten u tražilicu festivalfinder.eu platforme osnovane od strane The European Festival Association (EFA).

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala, nastavlja putovanje Hrvatskom a za prvu lokaciju u 2019. godini bira – zagrebačko Dokukino KIC. Ovog petka i subote, 15. i 16. ožujka, u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) i u suradnji s Restartom, bit će prikazani dokumentarci „Pusti Dobre, pusti“ Vlatke Vorkapić, „Meso“ Elvisa Lenića, „Patrola Uran“ Lovre Mrđena i „Bebè Na Volè“ Vladimira Gojuna, uz razgovore s autorima nakon filmova.

Voliš li film, filmske festivale i druge filmske programe? Želiš li unaprijediti znanja iz organizacije kulturnih manifestacija i administriranja kulturnih projekata? Želiš li postati dio tima koji organizira jedan od najstarijih hrvatskih festivala dokumentarnog filma? Ako si potvrdno odgovorio/la na bilo koje od pitanja, ovaj je poziv – baš za tebe!