Prebaci na Hrvatski

Jury

We proudly present the jury of the 15th LFF

11.08.2023

Dinka Radonić

Direktorica fotografije i snimateljica koja aktivno radi na kratkometražnim, eksperimentalnim i dokumentarnim filmovima te spotovima. Predaje na Školi medijske pismenosti "dr. Ante Peterlić", Školi dokumentarnog filma te Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Filmska autorica, kustosica i predavačica. Suosnivačica je Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu (njegova je glavna kustosica i direktorica). Vodila je filmski odjel Muzeja suvremene umjetnosti u Skoplju. Njezin film "Disturbed Earth" (u korežiji s G.C. Candijem) ušao je u uži izbor za dodjelu Oscara i nominiran za najbolji dugometražni dokumentarac od strane Doc Alliancea.

11.08.2023

Iva Ivan

Montažerka iza koje je rad na brojnim filmskim i televizijskim projektima. Njeni filmovi osvajali su nagrade na međunarodnim festivalima, kao i na LFF-u (najbolji dizajn zvuka 18. LFF-a za film "Porvenir"). Predaje na Akademiji dramske umjetnosti i VERN-u.

Iza njega je nekoliko dokumentarnih i kratkih igranih filmova. Završio je komparativnu književnost i latinski jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. On je ove godine kritičar koji će odlučiti o nagradi "Dragan Rubeša".

Urednica, redateljica, producentica, montažerka i bivša novinarka aktivna u neprofitnom sektoru. Vodila je platformu First Films First za redatelje početnike te je kao konzultantica za montažu i supervizor radila na projektu A STEPS za AfriDocs čiji je cilj približiti dokumentarce iz cijelog svijeta a prvenstveno Afrike što široj i raznolikijoj publici.

Filmski redatelj i multimedijalni umjetnik sa bogatim izlagačkim opusom na međunarodnim izložbama i festivalima. Lani je, na 20. LFF-u, za film "Mjesta koja ćemo disati" zajedno s Ivanom Slipčevićem osvojio nagradu za najbolju fotografiju.

Art historian and curator with a central interest in contemporary art, film and video, experimental and conceptual art practices, research projects, exhibition history and curatorial practices. 

17.08.2021

Vladimir Gojun

Multi-award winning editor and director and long-term selector of the short film program "Kockice" at the Zagreb Film Festival.

The artistic director of Beldocs film festival and multi-awarded winning editor of documentary films.

Cultural anthropologist by profession, director and journalist, organizer of community cinema and co-founder and organizer of the festival program "Ha érteni akarod a világot ...".

He publishes essays on literature, film and fine arts on the Third Program of Croatian Radio, the magazines Filmonaut, Hrvatski filmski ljetopis, 15 dana and Zapis, earlier in Vijenac and Zarez. She is the winner of the professional award Vladimir Vukovic for new critic in 2012 and the annual award Vladimir Vukovic for best critic in 2016.