Switch to English

Petra Mrša

  • Web:
Životopis:

Medijski rad Petre Mrše proizlazi iz uspostavljanje režiranih situacija koje smatraju umjetnički kontekst mjestom za širenje i izazivanje iskustva. Kroz misaone i fizičke eksperimente koje predlaže sebi i/ili suradnicima, njezin proces otvara prostor za stvaranje novih stvarnosti u kojima horizontalnost, radikalna gostoljubivost i prihvaćanje nepoznatog oblikuju međuljudsku dinamiku. Stečeno utjelovljeno znanje slavi ranjivost i maštu, dok njegova dokumentacija nudi podlogu za povezivanje ne samo s drugim ljudima, već i s neljudskim inteligencijama.

Petrin interes za širenje ponašanja putem samonametnutih uputa doveo ju je u trogodišnje istraživanje medija videoigara koje je dodatno poslužilo kao mjesto za otvaranje razgovora o mehanizmima socijalizacije u virtualnoj stvarnosti.

Filmovi:
regionale , Villa Antonio
Šest igrača susreće se po prvi put u sandbox videoigri Garry's Mod gdje mogu slobodno oblikovati svoje okruženje. Dok igraju, razgovaraju o mediju videoigara, slobodi koju dozvoljava i kako zadovoljava njihove potrebe. Postav igre se odražava u fizičkom okruženju. Vidimo igrače kako zajedno sjede u laboratoriju Građevinskog fakulteta razmišljajući o svom identitetu i društvenim odnosima pokušav...