Switch to English

Health90

Kratak sadržaj filma:

Šest igrača susreće se po prvi put u sandbox videoigri Garry's Mod gdje mogu slobodno oblikovati svoje okruženje. Dok igraju, razgovaraju o mediju videoigara, slobodi koju dozvoljava i kako zadovoljava njihove potrebe. Postav igre se odražava u fizičkom okruženju. Vidimo igrače kako zajedno sjede u laboratoriju Građevinskog fakulteta razmišljajući o svom identitetu i društvenim odnosima pokušavajući shvatiti što ih čini sretnima. Film briše granicu između materijalne i digitalne stvarnosti dok protagonisti mijenjaju svoja tijela, dijele avanture i ispituju osjete u svojim tijelima.

Ovim dokumentarcem Petra Mrša gledatelja poziva u intimne živote mladih ljudi koji su digitalnim medijem povezani sa svijetom. Istupajući od računala pred kameru, igrači pokazuju snagu da izlože svoja mišljenja i ranjivost. Iza filma dugogodišnje je istraživanje medija videoigara i industrije zabave, provedeno u strukturiranim intervjuima s profesionalcima koji stvaraju igre, onima koji na njih gledaju kritički i onima koji ih igraju rekreativno, profesionalno ili neprestano.

Redatelj:
Medijski rad Petre Mrše proizlazi iz uspostavljanje režiranih situacija koje smatraju umjetnički kontekst mjestom za širenje i izazivanje iskustva. Kroz misaone i fizičke eksperimente koje predlaže sebi i/ili suradnicima, njezin proces otvara prostor za stvaranje novih stvarnosti u kojima horizon...
Festivali na kojima je prikazan:
  • 2023. - Dani hrvatskog filma (Zagreb, HR)
Foto: