Switch to English

Marta Batinić

Životopis:

Marta Batinić (1980. Rijeka) diplomirala je filozofiju i povijest na Filozofskom fakultetu. Kao aktivna članica udruge Filmaktiv od 2007. godine snima, montira i režira u koautorstvu kratka dokumentarna djela (“Rock’n’Wool”, “Prostorna pravda”), voditeljica je edukacijskih projekata te realizira niz kratkih stop-animacija (koji su joj fetiš), knjižnih foršpana i jedan glazbeni spot. Dvije godine je radila kao montažerka na lokalnoj tv postaji nakon čega je odlučila svoje radno vrijeme trošiti isključivo u Filmaktivu. Kao montažerka sudjeluje u niz projekata od koji valja spomenuti eksperimentalni film kanadske redateljice Althee Thauberger “Preuzmimo Benčić” (Musagetes, 2014.). Dugogodišnja je članica glazbene grupe Ashes You Leave gdje sudjeluje u izdanju šest studijskih albuma.

Filmovi:
(Premijera)
Marta Batinić, Paola Peršić
2007, 17`
Netransparentnost javne rasprave u slučaju gradnje tvornice tvrtke Rockwool u Podpićnu.Rockwool je danska tvrtka koja proizvodi izolacijske materijale, konkretno kamenu vunu.
13. LFF , Regionalni program
Film ističe problem komercijalizacije visokoškolskog obrazovanja (i politike obrazovanja u širem smislu) refleksijom na blokadu nastave Filozofskog fakulteta u Rijeci 2009. Ispreplićući arhivske snimke i razmišljanja protagonista s odmakom od pet godina, film prati sudionike blokade koji se prisjećaju blokade i daju potpuniju sliku o tadašnjim zbivanjima, kreirajući dijalog kroz vrijeme. Kroz r...