Switch to English

Igor Galo

Životopis:

Igor Galo rođen je 1948. godine u Ćupriji, Srbija, FNRJ. Prvu je ulogu ostvario u filmu “Imam dvije mame i dva tate” režisera Kreše Golika 1968. godine. Slijedili su "Most" Hajrudina Šibe Krvavca, “Divlji anđeli” (1969.) Fadila Hadžića, “Maškarada” (1971.) Boštjana Hladnika... Riječ je o više od 70 filmova i TV uloga.
Dobitnik je nagrade “Marjan Rotar” Pula Film Festivala za doprinos hrvatskom filmu i nagrade “Fabijan Šovagović” za životno djelo, koju dodjeljuje Društvo hrvatskih redatelja, 2018. godine. Dobitnik je nagrade „Aleksandar Lifka“ za doprinos regionalnoj kinematografiji, koja mu je dodijeljena na Festivalu europskog filma Palić za 2022. godinu.

Filmovi:
Ljetna pozornica
(HRVATSKA PREMIJERA)
UOFD "Histria film"
2023, 94`
Dokumentarni film o Festivalu jugoslavenskog igranog filma u Puli, u periodu od 1953. do 1991. godine, festival koji je prvenstveno okupljao kinematografije svih socijalističkih republika bivše Jugoslavije do njezinog tragičnog raspada. Međutim film nije samo o tome. Prvenstveno je prikaz društveno-političkih okolnosti u kojim je festival osnovan. Svjedočenjem glavnih aktera FJIF od njegovog os...