Switch to English

Nakon prvog gostovanja programa Liburnia uplovljava, turneje pobjedničkih dokumentaraca Liburnia Film Festivala, u Krk ovog ljeta, Udruga LFF nastavlja suradnju s Kreativnim Krkom i novo uplovljavanje, s novim pobjedničkim filmovima s netom završenog LFF-a, najavljuje za nedjelju 1. listopada.

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala, ovog ljeta prvi put pristaje i u Krku! U suradnji s udrugom Kreativni Krk i Kinom Krk, u nedjelju 13. kolovoza u Kinu Krk, od 21 sat, bit će prikazana tri pobjednička dokumentarca s lanjskog LFF-a: “Mjesta koja ćemo disati” Davora Sanvincentija, “Tvornica filmova” Silvestra Kolbasa i “In medias res” Ane Klepo.

Otvorene su prijave za LFF-ove radionice! Oduvijek ste željeli uzeti kameru i ruke i neku svoju ideju preliti u filmski zapis, ali nikad nije bilo pravo vrijeme za to? Ili, vaše dijete pokazuje sklonost prema vizualnom izražavanju, voli crtiće, mislite da bi bilo baš zgodno da zna kako nastaju?

U srijedu 2. kolovoza Slučajno kino vraća se na Pajol! Pozivamo te na magičnu projekciju dokumentarnog filma “Lutajući oceanom” redatelja Tome Zidića koji je na lanjskom Liburnia Film Festivalu nagrađen Nagradom kritičarke “Dragan Rubeša”.

Najstariji festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini koji prikazuje recentne hrvatske dokumentarce - Liburnia Film Festival - održat će se od 22. do 26. kolovoza 2023., na Ljetnoj pozornici i Villi Antonio u Opatiji u svom velikom, 21. izdanju. Ukupno je 33 hrvatska dokumentarca u programu 21. LFF-a, 20 u konkurenciji za nagrade. Na festivalu će 18 filmova imati svoju svjetsku, hrvatsku ili festivalsku premijeru.