Prebaci na Hrvatski

Sve je spremno! Filmovi su pripremljeni, titlani, autori su stigli u Opatiju, samo nam još vi falite. Progam u konkurenciji počinje nakon svečanog otvorenja na maloj Ljetnoj pozornici u 20:15, a program Regionale starta već u 18 sati u Vili Antonio. Ulaznice je moguće nabaviti na ulazu u Ljetnu pozornicu il putem sustava Mojekarte.hr.

Liburnia Film Festival poziva autore/ice i producente/ice dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 21. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 22. do 26. kolovoza 2023. godine u Opatiji. Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2022. ili 2023. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Natječaj je otvoren od 22. veljače do 10. lipnja 2023.

Liburnia Film Festival gostuje u Art-kinu s nagrađenim filmovima ovogodišnjeg festivalskog izdanja koji će se na velikom platnu kina prikazati u srijedu, 12. listopada. Program je podijeljen u dva bloka, a prvi, s početkom u 18 sati donosi filmove Tvornica filmova Silvestara Kolbasa i Hrvatskog narodnog preporoda Gorana Devića. U nastavku, u 20 sati, slijede filmovi Lutajući oceanom Tome Zidarića i Mjesta koja ćemo disati Davora Sanvicentija.

U subotu, 8. listopada, od 21 sat, održat ćemo posljednje Slučajno kino u ovoj godini, posvećeno završetku ljeta. U riječkoj Vodovodnoj ulici, u sklopu događanja Vikend u Vodovodnoj u organizaciji Urbanog separea, Slučajno kino donijet će tri dokumentarca iz tzv. Mediteranske trilogije redatelja Borisa Poljaka: "Splitski akvarel", "Autofocus" i "Oni samo dolaze i odlaze".

Film „Hrvatskog narodnog preporoda“ proglašen je najboljim filmom 20. Liburnia Film Festivala prema izboru žirija. Potresni i katarzični „Veće od traume“, Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski osvojio nagradu publike. Podjelom nagrada i Restartovim filmova završen je 20. LFF.