Prebaci na Hrvatski

Sve je spremno! Filmovi su pripremljeni, titlani, autori su stigli u Opatiju, samo nam još vi falite. Progam u konkurenciji počinje nakon svečanog otvorenja na maloj Ljetnoj pozornici u 20:15, a program Regionale starta već u 18 sati u Vili Antonio. Ulaznice je moguće nabaviti na ulazu u Ljetnu pozornicu il putem sustava Mojekarte.hr.

Pridruži se ekipi 22. LFF-a!
Tražimo volontere i volonterke koji vole filmove, uživaju u dobrom društvu i spremni su za nove izazove. Ako se prepoznaješ u ovome, čekamo te. Saznaj gdje sve trebamo tvoju pomoć, koje će biti tvoje obaveze, što možeš naučiti i kako se prijaviti. Prijave traju do 10. kolovoza, veselimo se upoznati te!

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala, u četvrtak 25. srpnja stiže i u Gomirje!

U suradnji sa Srpskim kulturnim društvom “Prosvjeta” Gomirje, Udruga LFF u dvorištu ispred SKD Prosvjeta u Gomirju u četvrtak 25. srpnja prikazuje dokumentarni film "Da je meni ono što mi nije" redateljice Višnje Skorin.

"Mišljenja sam da progresivni društveni pokreti moraju imati kulturu i umjetnost koja kritički reflektira društvene neuralgije, vlastite uvjete proizvodnje i potiče na drugačije imaginarije, i u tom smislu dokumentarni film vidim kao vibrantan format, pa i alat za kolektivno promišljanje alternativa statusu quo." kaže Karolina Hrga, izvršna direktorica Liburnia Film Festivala koja ovu funkciju obnaša od travnja.

Nakon što nam je vremenska prognoza poremetila planove, u petak 12. srpnja nastavljamo sa Slučajnim kinom, programom site-specific projekcija na otvorenom. U suradnji s Urbanim separeom, u sklopu festivala "Pozdrav s riječke rivijere" prikazujemo izniman filmski esej "Okus cementa", redatelja i scenarista Ziada Kalthouma.