Switch to English

Zvonimir Rumboldt

Životopis:

Rođen u Splitu 1969. godine. 2003. godine diplomira filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
Asistira i režira na filmu, televiziji i u kazalištu. Redatelj je kazališne predstave „Erotska masaža“, filmova „Oidar“, „Držić“, „Lavanderman – istina ili mit?“, „Rom Kom“, „Moram se koncentrirat“, „Planine“, „Cake Walk In Budapest“, „Pjesnik i Tvrdalj“, „Andrija Kačić Miošić“, „Pola stoljeća diska“, „Čemu poezija Petra Gudelja“, „Blagoslov“, „Anica Bošković“, „Lumiere Zagreb 2017“, „Varoški Amarcord – Split: Ljudi koji se smiju“, kao i brojnih TV emisija i spotova.
Član HDFD od 1998., a HZSU od 2011.
Voditelj filmskih radionica i tečajeva od 1996. Pisao filmske kritike za glasilo MORH-a „Velebit“ 1996-97., bio izvršni urednik hrvatskog izdanja mjesečnika „Total Film“ 2004-05. Voditelj filmskog programa Studentskoga centra Sveučilišta u Zagrebu od 2019.Asistent na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu od 2006. Autor sveučilišnoga priručnika „Gluma pred kamerom".

Filmovi:
17. LFF , Ljetna pozornica
Ovaj film svojevrsna je reminiscencija glasovitog filma braće Lumiere. Filma u kojemu se 1895. godine dokumentira ulazak vlaka u željezničku postaju. Nakon više od stotinu i dvadeset godina, snimili smo u Zagrebu film istog naslova, pokušavajući u svemu slijediti proslavljenu braću. Postavili smo kameru na željezničkoj postaji u Zagrebu … i snimali dolazak vlaka. Vlaka, međutim, nema pa nema, n...
17. LFF , Ljetna pozornica
Ovaj film svojevrsna je reminiscencija glasovitog filma braće Lumiere, prvog uopće snimljenog filma. Nakon više od stotinu i dvadeset godina, u Zagrebu smo snimili film istog naslova, pokušavajući u svemu slijediti proslavljenu braću. Postavljali smo, dakle, kameru kod izlaza nekoliko tvornica u Zagrebu. Gredelj, Kamensko, Nada Dimić, … i snimali. Iz tvornica, međutim, nitko nikako nije izlazio...