Switch to English

Tanja Miličić

Životopis:

Tanja je rođena 1974. u Puli, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju, kulturno-umjetnički smjer. Godine 1993. odlazi u Veliku Britaniju, gdje je 1998. završila višu školu smjera film, video i fotografija na Lambeth Collegeu u Londonu, a godine 2002. diplomirala (s odličnim uspjehom) film, fotografiju i vizualne medije na Sveučilištu Napier u Edinburgu. Tijekom studija radila je na brojnim kratkometražnim igranim i dokumentarnim filmovima, a njen diplomski film "Patchwork" je 2003. godine na Danima hrvatskog filma osvojio nagradu za najbolju režiju, najbolju debitanticu i nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji dokumentarni film.
Godine 2003. vraća se u Pulu s ciljem afirmacije filmske proizvodnje u Puli i Istri te započinje dugogodišnju suradnju s JU Pula Film Festival gdje je od 2007. godine stalno zaposlena kao producentica Pulskog filmskog festivala, a od veljače 2014. i kao jedna od članica Umjetničkog savjeta Festivala. Tanja je od 2008. i voditeljica kina Valli kojim upravlja JU Pula Film Festival. Od veljače 2014. članica je odbora međunarodne organizacije European Children's Film Association (ECFA). Bila u žiriju na brojnim europskim filmskim festivalima ispred međunarodnih organizacija Europa Cinemas, CICAE i ECFA.

Filmovi:
izvan konkurencije / out of competition , Lučica Ičići
U jeku Titove vladavine Dragomir i Ljubica Miličić preselili su se iz svog srpskog ruralnog zavičaja u Pulu da bi započeli novi život. Trideset i pet godina kasnije, nakon raspada Jugoslavije, pokušali su ostvariti svoje pravo na život u zemlji u kojoj se više nisu osjećali dobrodošlo. Ovo je njihova priča.