Switch to English

Sunčica Ana Veldić

Životopis:

Sunčica Ana Veldić veterinarka je i filmašica iz Zagreba, gdje je na Akademiji dramske umjetnosti magistrirala na studiju režije dokumentarnog filma. Članica je Kinokluba Zagreb gdje je prije upisa Akademije snimila nekoliko nagrađivanih dokumentarnih i eksperimentalnih kratkih filmova (Hrvatska Djevica, Tenant, Hux Flux, Smokvin sin). Njeni kratki dokumentarni filmovi White Trash i Precijenjena dramaturgija prikazani su na mnogim domaćim i nekim međunarodnim filmskim festivalima kao što je Tampere Film Festival.
Njezini najnoviji kratki dokumentarni filmovi u distribuciji 2020. godine Catstream / Dinaridi film i Osoba / Anahonda film već su osvojili neke nagrade.

Filmovi:
16. LFF , Program , U konkurenciji , Ljetna pozornica
Autorica filma je studentica dokumentarne režije na Akademiji dramske umjetnosti, potekla iz Kinokluba Zagreb. Nakon godina stvaranja avangardnih i neobičnih filmova, pokušava napraviti film čvrste strukture. To joj baš ne ide pa nastoji razložiti vlastitu kreativnu nemoć prokazujući pritom apsurd modela nametnutih umjetničkim obrazovanjem.
18. LFF , Ljetna pozornica
Film eksplicitno prikazuje kastraciju mačaka pri djelovanju opće anestezije postignute kombinacijom sedativa i narkotika.