Switch to English

Karmen Obrdalj

Životopis:

Karmen Obrdalj (1999., Split, Hrvatska). Snimila je šest igranih kratkih filmova, jedan kratki dokumentarni film, te jedan spot. Njeni filmovi su prikazivani na festivalima kao što su Vision du Reel, Motovun Film Festival, Dukafest, Mostar Film Festival, West Herzegovina Fest itd. Autorica je svih svojih snimljenih filmova kao redateljica i scenaristica.
Visons du Reel ove godine selektirao je njen dokumentarni film Zašto mama vazda plače u Library Media selekciji. Na Mostar film festivalu 2019. godine nagrađena je “nagradom za najbolji studentski film” za dokumentarni film Zašto mama vazda plače?. Redovan je student filmske i TV režije na Akademiji umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci. Radi kao asistent režije na seriji Hotel Balkan u Bosonoga produkcija. U svojim filmovima bavi se problemima odrastanja, ljubavi, disfunkcionalnih odnosa i seksualnosti.

Filmovi:
18. LFF , Ljetna pozornica
(Hrvatska premijera)
Akademija umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci , Samostalna produkcija
2019, 15`
“Dovoljno mi je bilo misliti i dan i noć o tebi.”Film prati Enu, koja otkriva ljubavna pisma njenih roditelja. Dopisivanje je trajalo dok su bili razdvojeni u ratu, na najbeznadnijem mjestu na svijetu – zaraćenoj Bosni i Hercegovini. Ena se putovanjem u Grad iz djetinjstva, Pustograd, prisjeća skoro nemoguće ljubavi njenih roditelja. Kada je počeo rat u Mostaru, Enini roditelji, bračni par razl...