Switch to English

Sara Jurinčić

Životopis:

Sara Jurinčić rođena je 1989. u Zadru. Završila je Arhitektonski fakultet, a od 2009. bavi se i istraživanjem fotografskog te filmskog medija kroz kolegije s ALU i ADU u Zagrebu. 2011. provodi u Rotterdamu te se kroz rad u W.O.R.M. labu susreće sa 16mm filmom. Kroz niz radionica počinje se aktivno baviti eksperimentalnim filmom, a video u rad uvodi kroz filmsku radionicu u Danskoj (2017.) i Restartovu Školu dokumentarnog filma (2017/18.). 2018. godine osnovala NOMAD STUDIO. Kroz niz radionica i festivala aktivno surađuje s kolegama iz arhitektonskog i filmskog područja na europskoj i hrvatskoj razini. Višestruko nagrađivana za svoj film "3. rujna 2015." nastao u sklopu Restartove Škole.

Filmovi:
16. LFF , Festivalska premijera , Program , Restartovi filmovi , Ljetna pozornica
(Festivalska premijera)
2018, 9`
Sve vijesti iz broja novina 3.9.2015. u tom trenutku postale su stvarne. Banalnosti tog dana i osobna sjećanja pomiješali su se u gulaš.
restart , Ljetna pozornica
(HRVATSKA PREMIJERA)
Studio Nomad , Restart laboratorij
2023, 15`
Valerija je eksperimentalno dokumentarni film zamišljen kao intimni susret autorice i njenih pretkinja, inspiriran portretima s otočkog groblja gdje je uobičajeno da žene i muškarci dok su još živi odlučuju o fotografiji koja će ih predstavljati na njihovom grobu nakon što umru.