Switch to English

Nadija Mustapić

Životopis:

Nadija Mustapić je autorica koja tijekom svog procesa stvaralaštva djeluje kroz formu video instalacija, filma/videa, ali i ostalih medija. Njene imerzivne prostorne videoinstalacije istražuju višedimenzionalne reprezentacije prostora, njegove subjektivnosti i političnosti. Diplomirala je na Sveučilištu u Iowi (MA, 2002.-2004.; MFA Terminal Degree – cum laude, 2005.), a od 2006. godine zaposlena je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u zvanju izvanredne profesorice. Nadija Mustapić je izlagala na preko 35 samostalnih i preko 60 skupnih izložbi i festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Njena umjetnička praksa uključuje i kolaboracije. Od 2012. godine surađuje s Tonijem Meštrovićem na većim video/audio instalacijama za galerijske ili javne prostore, a od 2005. članica je u umjetničkog kolektiva The Moving Crew.
Dobitnica je brojnih nagrada i stipendija poput Saari Residency/ Konnen Foundation, Headlands Center for Arts...

Filmovi:
Ovo je priča o transformaciji i tranziciji - činjenica, vremena, osjećaja i očekivanja. To je priča o jednoj zgradi u Rijeci s kraja 19. stoljeća koja je bila dio industrijskog kompleksa Šećerane, zatim Tvornice duhana, pa Tvornice “Rikard Benčić“, i koja će uskoro, nakon godina zapuštenosti, prenamjenom i restauracijskim zahvatima postati novi Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci...
off program , Villa Antonio
Životi i poslovi dviju žena variteljica iz brodogradilišta u Finskoj i Hrvatskoj. Obje snažne u svom radu, žene otkrivaju osobna iskustva i iznose mišljenje o položaju žena radnica u dominantno muškom radnom okruženju.