Switch to English

Ante Zlatko Stolica

Životopis:

Ante Zlatko Stolica rođen je 1985. u Splitu. Diplomirao hrvatski jezik i filozofiju. Autor je nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova; koscenarist je i glumac "Kratkog izleta", dobitnika Zlatne arene za najbolji film 2017. Autor je zbirke priča "Blizina svega" (Fraktura, 2020.). Živi i radi u Zagrebu.

Filmovi:
LFF-u u gostima
Ovaj kratki dokumentarac prati svakodnevicu autorove obitelji. No unutar svakodnevne rutine autor vodi i tajni projekt. Kako film odmiče, sve više se nameću pitanja: kada će i na koji način obitelj otkriti što se događa? I najvažnije, kakve će biti njihove reakcije?
off program , Villa Antonio
12 petominutnih vinjeta o malim hrvatskim mjestima u kojima mještani govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a nastale su u režiji autora motiviranih nekonvencionalnim domoljubljem.
izvan konkurencije / out of competition , restart , Ljetna pozornica
"Babajanja" je kratki esejistički dokumentarac s elementima horora. Vraćajući se u prošlost, narator pokušava pronaći misterioznu ženu koje se plašio kao dječak. Prekapajući po sjećanjima, snovima i zaboravljenim horor filmovima, nastoji otkriti tko je ona i gdje se danas nalazi. U istragu uključuje obitelj, rodbinu, stanovnike sela. Nitko od njih nije posebno raspoložen da pomogne, a...