Switch to English

Andrej Korovljev

Životopis:

Andrej Korovljev rođen je 1970. u Puli. Studirao je filmsku režiju na Westminsterskom sveučilištu u Londonu. Godine 2000. vraća se u Hrvatsku gdje počinje djelovati umjetnički i komercijalno. Osnova njegovog komercijalnog rada televizijske su reklame, a do danas Andrej ih je režirao više stotina za vodeće domaće i inozemne klijente. S umjetničkog aspekta Andrej se dokazao na dokumentarnom polju. Njegov film Godine hrđe nagrađivan je i prikazivan na filmskim festivalima diljem svijeta. Također je primio brojna priznanja za reklame i glazbene spotove. Dugogodišnji je izbornik selekcije kratkog igranog filma na Motovun Film Festivalu (EFA partner) i član Društva hrvatskih filmskih redatelja. Dvostruki je dobitnik Porina i Oktavijana. Trenutno priprema dugometražni igrani prvijenac.

Filmovi:
17. LFF , Ljetna pozornica
Factum , Wake Up Films , Award Film & Video , Zagreb film
2019, 109`
Biografski dokumentarac o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma.
off program , Villa Antonio
Priča o ljudima koji svoj radni vijek provode iza zida pulskog brodogradilišta Uljanik obavljajući najteži i najopasniji posao u brodogradnji — nanošenje antikorozivne zaštite. Prašina, hrđa, otrovni plinovi, nehumani radni uvjeti i posao bez dana odmora, polako pretvaraju ove ljude u rezignirane strojeve za rad. Skriveno pod krinkom privatizacije, beskrupulozno iskorištavanje u potpunosti ih j...