Switch to English

Još danas gledamo fimove u konkurenciji za nagrade

27.08.2022 09:44

Čevrti festivalski dan, subota 27. kolovoza, donosi tribinu o fair payu i uvjetima rada u kulturi te sedam dokumentarnih filmova u konkurenciji za nagrade 20. Liburnia Film Festivala.

Sve počinje u 16:30 Pićem s autorima filmova u konkurenciji koji su prikazani večer prije u Šporer Summer Gardenu. Potom je u 17:00 sati u Vili Antonio zakazana tribina na kojoj će sudjelovati predstavnice platforme Za K.R.U.H. i SPID-a – Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela.

Prvi blok filmova na Maloj ljetnoj donosi dvije hrvatske premijere. Filmski esej "Tvornica filmova" Silvestra Kolbasa o zapuštenoj i ispražnjenoj tvornici Fotokemika, te feel good dokumentarac "Novo kino Buje" Alessija Bozzera, autora popularnog dokumentarca "Trst, Jugoslavija". Drugi programski blok  započinje svjetskom premijerom filma "Topografija razdiobe" Bojana Gagića koji prikazuje odnos unutarnjeg i vanjskog svijeta slabovidne djece. Potom slijede kratkometražni "Sakupljači" Mije Martinović, "Jel' kužiš sad" Lucije Brkić, "Laku noć, oprosti" Sare Alavanić, a večer zatvara "Diptih: Iz ljubavi u ljubav" hrvatske suvremene umjetnice Vlaste Delimar.