Switch to English

Novosti - 6. LFF

Završio je 6. Liburnia film festival!

Nakon četiri festivalske večeri i 24 prikazana dokumentarca, u nedjelju je završio 6. Liburnia film festival.

Tročlani žiri u sastavu Ana Hušman, Silvio Mirošničenko i Nikola Strašek glavnu je nagradu dodijelio filmu  "Welcome to Igrane" autorice Kristine Kumrić, a posebna priznanja dodjeljena su filmovima  "Stonoga" Rasima Karalića i  "Slučajni sin" Tomislava Mršića i Roberta Zubera. Nagradu pubilke dobio je film  "Ti meni, ja tebi" Irene Škorić. Uručene nagrade i priznanja rad su umjetnika Saše Jantoleka.

Svake večeri otvorena pozornica u lučici u Ičičima bila je ispunjena publikom željnom domaćih dokumentarnih filmova čime su ispunjena i očekivanja organizatora 6. Liburnia film festivala.

Do sljedećeg LFF-a,

LFF tim.

 

LFF report: Nedjelja

Zadnje večeri 6. LFF-a u prvom terminu prikazana su dva filma u konkurenciji:

i jedan izvan konkurencije:

U drugom terminu uslijedila je dodjela nagrada te prikazivanje jednog filma s DORF-a:

i tri filma s RAF-a:

Nakon projekcija publiku su zabavljali 7 Nedvojbenih.

Slike završne večeri možete pogledati u galeriji zadnjeg dana 6. LFF-a.

 

LFF report: Subota

Trećeg dana 6. LFF-a od 19-20h održana je "kava s autorom" filma "TRI", Goranom Devićem. Posjetitelji su mogli popričati sa autorom o njegovom filmu koji je prikazan u petak. Goran je prošle godine bio član žirija LFF-a, a publici je poznatiji po filmovima "Uvozne vrane" i "Nemam ti šta reć' lijepo". Više o autoru možete pronaći ovdje:

http://www.film.hr/bazafilm_ljud.php?ljud_id=3935

Navečer je publika uživala u prikazivanju 5 dokumentaraca:

a nakon projekcija publiku su zabavljali Ansambl miševi.

Slike od subote možete pogledati u galeriji trećeg dana 6. LFF-a.

 

LFF report: Petak

Druge večeri 6. LFF-a, odaziv publike bio je još bolji.U tri i pol sata prikazivanja prikazano je 6 filmova:

a nakon projekcija publiku je zabavljao atraktivni duo Bebé na Volé.

Dio atmosfere možete uhvatiti u galeriji drugog dana LFF-a.

 

Izvrsna prva večer LFF-a

Već prva večer 6. LFF-a polučila je odličan uspjeh. Brojni obožavatelji dokumentaraca okupili su se već prije 20h i uživali u filmovima do kasno u noć. Prve večeri prikazano je 6 filmova:

a nakon filmova publiku je zabavljao mEmenTo.

Dio ugođaja s prve večeri možete uhvatiti u galeriji 6. LFF-a.

Vidimo se večeras na nastavku...

 

Danas na LFF-u - Kava s autorom

Irena Škorić
 Branko Ištvančić
 19:00 sati
 Mjesni odbor Ičići (žuta zgrada, preko ceste, iznad Lućice)
 Ako ste kao vjerna publika jučer pogledali Irenin film "TI meni ja tebi" sigurno imate materijala za razgovor s autoricom. U slučaju da niste, evo malo literature za pripremu :)
 http://www.irenaskoric.com/
 Branko Ištvančić je prijatelj festivala i iskusni redatelj dokumentarnih filmova. Prijašnjih godina imali smo u konkurenciji nekoliko njegovih filmova. Tema za razgovor Brankom nikada ne ponestaje pa stoga dođite i uvjerite s.
 http://www.istvancic.com/

 

LFF update!

Došlo je do promjena u rasporedu održavanja dnevnih festivalskih događanja!

"Kava s autorom" održati će se svaki dan od 19:00 sati do 20:00 sati, u prostorijama mjesnog odbora Ičići. Ovogodišnji odaziv autora je iznimno dobar pa očekujemo fine "ćakule" i ugodno druženje s vama.

Pilot projekt Filmaktiva "Mobilna jedinica" proširio se i na dnevni program. Dođite na LFF opremljeni svojim fotoaparatima i mobitelima (koji snimaju video) i postanite jedan od "LLF reportera. Sve što trebate raditi je snimati događanja na festivalu tijekom večernjeg programa.
 Novost je da vam je svakoga dana za vrijeme trajanja festivala od 16:00 do 19:00 sati, otvorena montaža Filmaktiva u kojoj ćete se moći okušati u montiranju snimljenih materijala. Montaža se nalazi u prostorijama mjesnog odbora Ičići (žuta zgrada, preko ceste iznad Lućice).

Cijelo vrijeme na raspolaganju će vam biti montažeri Filmaktiva.

 

Kava s autorom!

Još jedna novost na ovogodišnjem LFF-u!

Petak, subotu i nedjelju
 Lućica, Ičići
 od 19:00 do 20:00 sati

Popijte kavu s autorom i saznajte sve što vas zanima

Svake godine na naš festival dolazi sve više autora koji predstavljaju svoje filmove prije prikazivanja, oni vole biti tu i žele komunikaciju s publikom.
 Kako se nakon svakog pogledanog filma postavljaju brojna pitanja o snimanju filma o autoru i sl. ove godine odlučili smo vas, publiku, spojiti s autorima.
 Želja nam je stvoriti interakciju s publikom i time još podići atmosferu našeg malog festivala.
 Nadamo se da ćete puni znatiželje i naoružani dobrom voljom i mnoštvom pitanja doći na ovaj naš mali event!

Detaljnije informacije biti će svakodnevno objavljene na stranici festivala.

 

Počinje 6. Liburnia film festival!

6. Liburnia film festival održava se od 28. do 31. kolovoza 2008. godine na otvorenoj pozornici u lučici u Ičićima. Tijekom festivala bit će prikazano 18 najboljih hrvatskih dokumentarnih filmova snimljenih u 2007. i 2008. godini. Filmovi konkuriraju za nagradu publike i nagradu stučnog žirija kojeg čine Ana Hušman, Silvio Mirošničenko i Nikola Strašek. Još 6 dokumentarnih filmova bit će prikazano izvan konkurencije. Za više informacija o filmovima, pogledajte:

Popis svih filmova

Program 6. Liburnia film festivala

Projekcije započinju u 20:30 sati uz slobodan ulaz!

 

Prijavi se na radionicu iz osnova dokumentarnog filma!

Za trajanja 6. Liburnia film festivala, „Filmaktiv“ iz Rijeke provodi radionicu iz osnova dokumentarnog filma. Više informacija o radionici možeš saznati ovdje. Prijave traju do srijede 27. kolovoza u 23:59!

 

Novo na LFF! - P.R. Umjetnik-Šteker“

Filmaktiv - mobilna jedinica u sklopu 6. LFF-a daje priliku publici festivala da postanu „reporteri“ koji svojim mobilnim uređajima - fotoaparatima, mobitelima te kamerama snimaju događanja na festivalu. "Reporteri" donose snimljene materijale koji se importiraju u kompjuter te se uz pomoć montažera mogu “poigrati“ snimljenim materijalom u montaži. Na taj će se način izraditi kratki film  koji će biti prikazan posljednjeg dana festivala. Filmaktiv – mobilna jedinica poziva sve ljude dobre volje da se priključe ovom projektu i da njihovo umjetničko oko postane dio kratkog dokumentarnog filma.

Za dodatne informacije o mobilnoj jedinici javite se Mladenu na 098... ili na:

[email protected]!

Iskoristite priliku i uključite svoje kamere na svojim mobilnim uređajima, snimajte sve sto vam padne na pamet i trk do montažera Filmaktiva!!!

 

Ususret 6. Liburnia film festivalu

Liburnia film festival i Filmaktiv pozivaju ljubitelje dobrog domaćeg dokumentarnog filma u subotu, 21. lipnja, u „Molekulu“ (Delta 5/I, bivši Ivex), na filmsku večer pod nazivom „Ususret 6. LFF-u“. Tijekom večeri bit će prikazana 4 odlična dokumentarca nastala u 2006. odnosno 2007. godini a koji nisu prikazani na 5. Liburnia film festivalu:

  • „City Killer (Grad na nišanu)“, r. Damir Čučić, Hrvatski filmski savez
  • „Furmani“, r. Rasim Karalić, Vis videostudio Delnice
  • „Ulaz za nuždu“, r. Tomislav Mršić, Dokumentarni program HTV-a
  • „Vrt plavih ruža“, r. Mladen Santrić, 4 Film

Projekcija filmova započinje u 21:00 sat a ulaz je besplatan.

6. Liburnia film festival ove se godine održava od 28. do 31. kolovoza u lučici u Ičićima, a do kraja mjeseca lipnja otvoren je natječaj za prijavu filmova na jedini festival hrvatskog dokumentarnog filma.

Igor Bajok, koordinator 6. LFF-a - 19. lipnja 2008. godine

 

POZIV NA PRIJAVLJIVANJE DOKUMENTARNIH FILMOVA NA 6. LIBURNIA FILM FESTIVAL

Organizatori 6. Liburnia film festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova u Hrvatskoj da ih prijave na natječaj i sudjeluju na jedinom festivalu domaćeg dokumentarca u zemlji. Filmovi moraju biti završeni u 2007. ili 2008. godini. Trajanje i tehnika snimanja nisu zadani. Prednost imaju filmovi koji nisu ranije prikazivani na televiziji.

Oglednu kopiju na DVD-u ili VHS-u, uz ispunjenu prijavnicu, potrebno je poslati poštom na adresu:

UDRUGA “MOJI IČIĆI“
 LIBURNIJSKA 30
 51414 IČIĆI
 N/r IGOR BAJOK

Prijavnicu je moguće preuzeti ovdje .

Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2008. godine.

Žiri festivala izabrat će najbolji film te dodijeliti i nekoliko posebnih priznanja, a za najbolji film glasovat će i publika.

6. Liburnia film festival održat će se od 28. do 31. kolovoza 2008. u lučici u Ičićima (Opatija) u organizaciji Udruge „Moji Ičići“.

Sve dodatne informacije o Festivalu mogu se dobiti putem telefona ( 091/4825-443) ili e-maila:  [email protected] .

Igor Bajok, koordinator 6. LFF-a - 26. svibnja 2007. godine