Switch to English

Žiri

Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je desetak kratkometražnih filmova i dugometražne filmove „Blokada“ i "Kratki izlet". Filmom se bavi profesionalno i amaterski.

13.08.2017

Vasja Bibič

Vasja Bibič rođen je 1962. u Ljubljani. Radio je kao urednik filmskog programa i voditelj produkcije eksperimentalnog filma u ŠKUC-u (Odjelu za film filmsku produkciju Studentskog kulturnog centra) i Ljubljanskim kinematografima, urednik filmskih kritika u časopisu Ekran. Vodio je distribucijske tvrtke Mladina Film i Fun, a od 2004. je voditelj nabave vanjskih projekata u Demiurgu, tvrtki koja se bavi art filmom i distribucijom dokumentaraca.

Veton Nurkollari je umjetnički ravnatelj DokuFesta, najvećeg filmskog festivala Kosova. Član je Povjerenstva za odabir Cinema Eye Honors, organizacije koja prepoznaje i nagrađuje izvrsnost u dokumentarnoj filmskoj produkciji. Član je Europskog kulturnog parlamenta i Europske filmske akademije.

Jelena Maksimović rođena je 1984. u Beogradu gdje je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti na odsjeku za montažu. Montirala je kratkometražne i dugometražne filmove koji su bili prikazivani na festivalima kao što su Cannes, Venecija, Berlin, Locarno, Rotterdam, Visions du Reel, FID Marseille, Sarajevo… Dobitnica je nekoliko nagrada za montažu. Režirala je dva kratkometražna dokumentarna filma i nekoliko glazbenih spotova, a autorica je i dvije audio vizualne instalacije. U posljednje vrijeme bavi se edukativnim radom u okviru filmskih radionica u regiji te radi kao asistent na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Trenutno kao ko-redateljica sa Dušanom Grubinom radi na realizaciji dugometražnog dokumentarnog filma “Ultra Munze Konza” o odrastanju mladih u Zemunu.

13.08.2017

Eva Kraljević

Eva Kraljević nagrađivana je snimateljica i redateljica iz Zagreba. Diplomirala je filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao snimateljica radila je na nizu dokumentarnih i kratkih igranih filmova, kao redateljica potpisuje dokumentarne filmove "Lijepo mi je s tobom znaš" i "The World Is So Big out There". Trenutno je na studiju dokumentarne režije na National Film and Television School u Engleskoj.