Switch to English

24.08. 20:30

Pijana ulica

24.08. 20:30
Kratak sadržaj filma:

Jedrarska ulica (u narodu znana kao Pijana ulica) mala je, neugledna, gotovo nevidljiva uličica u strogom centru Rijeke. Lako ju je zaobići jer je greška u urbanom tkivu, više prolaz nego ulica, no po svim karakteristikama ona je ponajviše trg. Tu se okupljaju odvjetnici i ribari, aktivni kulturnjaci i nogometaši u penziji, stari Fiumani i novopridošli Riječani, alkoholičari i mala djeca. Tu je živo, sve pršti od smijeha, glazbe, svađe, trgovanja, pjesme, svakoga dana od ranog jutra do kasne večeri, nakon čega pada mir koji prekida tek pokoja ružna riječ, pljusak ili nalet bure.
Ova je ulica sukus onog prikrivenog mediteranskog duha u Rijeci, žive energije, jakih emocija, velikih kontrasta sabijenih u uskom prostoru iz nekih drugih vremena.

Redatelj:
Marin Lukanović kazališni je i filmski radnik, nastavnik na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Njegov film “Delta” nagrađen je u konkurenciji 15 dokumentaraca na 72. venecijanskoj Mostri, a dokumentarni film “Rikard Benčić, na primjer” (suredateljica Nadija Mustapić) dio je Zbirke MMSU...
Traileri:

$item.name|wash()
Foto: