Switch to English

Edukacija

Riječka udruga Filmaktiv i ove će godine tijekom trajanja festivala u Ičićima voditi radionicu "Prvi put snimam". Osnovna metoda rada tijekom radionice jest neformalno druženje i učenje kroz mnogo praktičnog rada. Radionica pruža osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma, od ideje do realizacije. Prijave i dodatne informacije na: [email protected] (najkasnije do 20. kolovoza 2015.)

Trodnevna radionica kojom će se najmlađima približiti što je to zvuk i koja je njegova uloga u pokretnoj slici - filmu. Kroz grupni rad s polaznicima slušat će se različiti zvukovi u prostoru bilježiti ih, opisivati i pokušati reproducirati. Razmišljat će se o tišini, svakodnevnoj buci, poznatim i nepoznatim zvukovima, zvučnim slikama toliko stopljenim u našu svakodnevicu da ih više i ne čujemo, a čije će se dijelove razdvojiti, analizirati i razmatrati. Zajedno će se učiniti prvi koraci kako bi polaznici naučili slušati. U nastavku, polaznici će dobiti uvod u snimanje zvuka i ozvučivanje video snimke.

Nastavljamo tradiciju “izravnog uvida” u produkciju najuspješnijih hrvatskih dokumentaraca protekle sezone, kako su nastajali i s kojim izazovima su se autori susretali. Prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju režiju i najbolju montažu za film “Ljubavna odiseja”, Tatjana Božić, otkriva vam nepoznato o filmu uz projekciju klipova izbačenih scena i još pokoje iznenađenje.