Switch to English

Ana Alexieva

12.08.2014 12:37

Ana Alexieva stekla je titulu magistre na Studijima za medije, društvo i rodove na Sveučilištu Ruhr u njemačkom Bochumu, te titulu magistre na studiju Novi mediji i digitalna kultura na Sveučilištu u Utrechtu u Nizozemskoj. Članica je zaklade Friedrich Ebert. Godine 2008. odradila je staž na Radiju Deutsche Welle u Bonnu. Između 2008. i 2010. radila je kao programska asistentica na Međunarodnom festivalu ženskog filma u Dortmundu/Cologni i na Documentary Filmweeku u Duisburgu, te kao programska selektorica International Videofestivala Bochum. Radi kao freelance novinarka za nekoliko portala i magazina.
2011. se pridružila AGITPROP-u, jednoj od najuspješnijih bugarskih produkcijskih kuća, kao junior producentica, pod mentorstvom proslavljene bugarske producentice Martichke Bozhilove.
Godine 2012. diplomirala je na produkciji u dokumentarnom filmu na EURDOC-u a 2013. je završila edukaciju na EAVE European Producers workshopu. Projektni je menadžer Balkanskog Dokumentarnog Centra, jedinstvene organizacije čije je osnivanje inicirao AGITPROP, namijenjene osnaživanju dokumentarne scene na Balkanu.