Switch to English

27.08. :0

Naseljenici – Naši novi susjedi s puškama

27.08. :0
Kratak sadržaj filma:

“Naseljenici - Naši novi susjedi s puškama” srednjometražni je dokumentarni film koji se bavi problematikom židovskog naseljavanja unutar palestinskih granica Zapadne obale. Politika kolonizacije palestinskog teritorija nezakonita je po međunarodnom pravu, no naselja se šire iz dana u dan, a naseljenici hodaju naokolo naoružani, sustavno terorizirajući lokalno stanovništvo. Ovu stranu priče mediji prešućuju, a javnosti je poznat samo termin palestinskog "bombaša samoubojice”. Svakodnevne nenasilne akcije, demonstracije i aktivnosti palestinskog civilnog društva neprestano se zanemaruju, posebice one ISM-a čiji nas volonteri vode kroz priču filma.

Što se događa s one strane zida i kako je moguća komunikacija između kamenja i pušaka? Vrijedi li uopće demonstrirati ili se time jednostavno čuvaju krhotine dostojanstva?
Ovaj dokumentarni film nastoji dekonstruirati stereotipe i predrasude o arapskom svijetu, ali i prikazati suptilno etničko čišćenje koje se odvija pred očima svijeta.

Redatelj:
Barbara Babačić rođena je u Rijeci 1978. Diplomirala je Kulturologiju pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, a trenutno pohađa Doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture u Zagrebu. Kao volonterka sudjeluje u projektima Udruge Žmergo (Eko-parlament, Zeleni sat u školi i Zel...
Traileri:

$item.name|wash()
Foto: