Switch to English

Slučajno kino ususret 15. Liburnia Film Festivalu

13.07.2017 16:51

Liburnia Film Festival i ove godine tijekom srpnja i kolovoza priprema projekcije dokumentaraca na neočekivanim riječkim lokacijama. Program čine dokumentarni filmovi s prošlih festivalskih izdanja, a četiri “slučajna kina” održat će se na tajnim lokacijama koje će publika pronaći putem uputa objavljenih na društvenim mrežama Festivala.

Slučajno ili namjerno, Riječani će moći uživati u dokumentarcima na lokacijama koje čine jedna zgrada, jedna boćarija, jedan vrt i jedna plaža.

Prva projekcija održat će se u utorak 18.07. uz film Kandidat Tomislava Pulića i Roberta Tomića Zubera koji prati svakodnevne političke prevrate izbornog procesa stanara jedne zagrebačke zgrade uz predizborna događanja na parlamentarnoj razini.

U srijedu 26.07. drugo “slučajno kino” donosi Sretnu zemlju Gorana Devića, dokumentarni “film ceste” na putu u prošlost, s dva krajnja odredišta - Kumrovec i Bleiburg.

Projekcije u kolovozu započinju u srijedu 2.08. uz Marijine Željke Sukove, dokumentarnu glazbenu komediju s elementima drame, koja prati jedinstveno okupljanje u čast pokojne sustanarke, majke i bake.

Posljednje “slučajno kino” zatvara ovaj ciklus u srijedu 9.08. uz tri dokumentarca; Splitski akvarel Borisa Poljaka, dokumentarnu sliku vrelog ljetnog dana na splitskoj plaži na Žnjanu, Kino otok Ivana Ramljaka, poetski dokumentarac posvećen malim kinima na hrvatskim otocima te Sol, maslina, kamen Branka Vilusa, vizualni esej i odu radu, prirodi i tišini koji su zaboravljeni i zanemareni u vrtlogu hrvatskog turističkog uzleta.

“Slučajno kino” svojevrsna je najava ovogodišnjeg 15. izdanja Liburnia Film Festivala, koji će se održati od 21. do 25. kolovoza 2017. godine u Opatiji.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i HAVC-a, a ulaz na sve projekcije je besplatan.