Switch to English

Pozivnica na izložbu "XX godina LFF-a"

12.08.2022 21:30

Pozivamo sve vas koji ste tijekom ovih dvadeset godina zavoljeli dokumentarni film, zajedničko gledanje filmova, razgovore o njima ili jednostavno atmosferu našeg festivala da nam se pridružite na izložbi "XX godina LFF-a" što će biti otvorena u subotu, 20. kolovoza, u 20 sati u Galeriji SKC.

Dvadeset godina treba dobro proslaviti. Zapravo, treba se svakoj posebno posvetiti. Prisjetiti se svih filmova, autora, nagrada, koncerata, razgovora, doživljaja i drugih LFF trenutaka.

Zato ćemo to i učiniti. U suradnji s Leonidom Cris Manojlovski i Katarinom Kožul, kustosicama Galerije SKC, pripremili smo izložbu "XX godina LFF-a" koja će svoja vrata otvoriti u subotu, 20. kolovoza, u 20 sati. Na njoj smo prikupili brojne dijelove LFF povijesti - od plakata, kataloga, nagrada, prijava filmova u pisanom, VHS, CD ili Beta formatu do osobnih priča i fotografija s brojnih službenih i neslužbenih festivalskih lokacija. Arhivski materijali svjedoče razvoju Liburnia film festivala koji već dvadeset godina važi za jedini nacionalni festival hrvatskog dokumentarnog filma. Galerija SKC kao izložbeni prostor namijenjen mladim umjetnicima i umjetnicama ugošćuje retrospektivnu izložbu LFF-a kojeg je prije dvadeset godina pokrenula upravo grupa mladih filmskih entuzijasta u Ičićima kraj Opatije.Netom prije otvaranje izložbe, u 19 sati u Galeriji SKC prisjetit ćemo se LFF-ovih početaka u ležernom razgovoru uz pokretača LFF a Igora Bajoka te se ujedno i osvrnuti na hrvatsku dokumentarnu scenu u posljednjih dvadeset godina. Želja nam je podijeliti s okupljenima, a možda čak i nekoga inspirirati, kako od ničega napraviti nešto što traje 20 godina i sada već ima stalne donatore, uigran tim, vjernu publiku te autore koji se rado vraćaju.Izložbu "XX godina LFF-a" možete posjetiti u Galeriji SKC svakim danom osim nedjelje od 17 do 20 sati. Izložba je otvorena do 27. kolovoza.