Switch to English

Drugo Slučajno kino u ovoj godini, posvećeno pobjedničkim. filmovima LFF-a, povodom njegovog 20. izdanja u ovoj godini, donosi film koji je na 19. Liburnia Film Festivalu nagrađen nagradom žirija. Riječ je o dokumentarcu “Tvornice radnicima“ redatelja Srđana Kovačevića iz 2021. godine.

Udruga Liburnia Film Festival naredne tri srijede u prosincu, 1., 8. i 15. 12., gostuje u Društvenom centru Drenova, s četiri dokumentarna hrvatska filma. U sklopu programa Advent u Društvenom centru Drenova, odabrali smo četiri filma koji na ovaj ili onaj način obrađuju temu ljubavi, pa program 1. 12. otvara “Lijepo mi je s tobom, znaš” redateljice Eve Kraljević, 8. 12. nastavlja ga “Gangster te voli” redatelja Nebojše Slijepčevića a 15. 12. zatvaraju “Kak’ je doma?” Kaje Šišmanović i “Park ljubavi” Lane Kosovac. Projekcije će se uvijek održavati u 19 sati a ulaz je besplatan.

Udruga Liburnia Film Festival i Udruga SMART kvart, u suradnji s  alternativnom međunarodnom mrežom za distribuciju dokumentarnog filma KineDok Hrvatska, u prosincu u riječki kvart Kozala dovodne recentne i nagrađivane dokumentarne filmove! Program pod nazivom Kino u kvartu u subote 4. i 11. prosinca u dvoranu Mjesnog odbora Kozala (Volčićev trg 2) dovodi dva nagrađivana dokumentarca iz kataloga KineDoka: "Naš dom u divljini" rumunjskog redatelja Radua Ciorniciuca i "Povuci - potegni" hrvatskog redatelja Nevena Hitreca.

Liburnia će u utorak, 5.10., prvi put uploviti i među osnovnoškolce! Tog dana, u 11 sati, za učenike Osnovne škole Mrkopalj, u suradnji s tamošnjom turističkom zajednicom, prikazat ćemo film koji je na predzadnjem izdanju Liburnia Film Festivala osvojio nagradu publike, “Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu” redatelja Tomislava Jelinčića.

Ove subote u 21 sat u dvorištu na adresi Vodovodna 25 započet će program Kino Vodovodna - projekcija filma u organizaciji Liburnia Film Festivala. Na programu je glazbeni dokumentarac “Da je meni ono što mi nije” redateljice Višnje Skorin iz 2019. godine.