Switch to English

Edukacija i razgovori

iz godine u godinu s nama se za trajanja festivala druži ekipica koja želi naučiti kako napraviti svoj prvi film. Radionicu Prvi put snimam provodimo u suradnji s udrugom Filmaktiv.

U Filmskoj početnici, koja je namijenjena najmlađim istraživačima filma, na 18. Liburnia Film Festivalu se bavimo stop animacijom, a njena je tema "Zemlja u Svemiru".

Za vrijeme LFF-a spajamo ugodni dnevni ritual ispijanja popodnevne kave (ili drugog pića) i druženje s autorima filmova prikazanih prethodne večeri festivala. Od 25. do 28. kolovoza u 16:30 sati sastajemo se u festivalskom korneru, Caffe baru Eugenian.

Dana Budisavljević održat će predavanje o filmu koji je obilježio 2019. godinu dobivši više od 17 nagrada s naglaskom na istraživački proces koji je prethodio nastanku filma, stvaranju hibridnog žanra igrano-dokumentarnog filma te kino distribuciji.

Okrugli stol s redateljima i redateljicama filmova u programu Stanje pripravnosti o ekstremima naše političke sadašnjosti, neovisno događa li se ona u "starim" demokracijama, Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, ili na "problematičnom istoku", u Bugarskoj, Mađarskoj, Slovačkoj.