Switch to English

Razmišljaj filmom

06.08.2017 21:54

Razmišljaj filmom je radionica socijalno-angažiranog filma i završna aktivnost istoimenog projekta medijskog opismenjavanja srednjoškolaca. Za ovaj dio edukatinog programa prijave su već zatvorene.

Restartov projekt Razmišljaj filmom provodi se u suradnji s Centrom za mirovne studije, Plavim telefonom, Hrabrim telefonom te stručnim suradnicama Ivanom i Ana Katarinom Sansević, a financiran je sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.

U provedbu projekta su uključene srednje škole iz različitih dijelova Republike Hrvatske u kojima su organizirane projekcije dokumentarnih filmova koji se bave različitim aktualnim društvenim temama i problematikama bliskih srednjoškolskom uzrastu. Odabrani dokumentarni naslovi uključivali su teme ovisnosti, vršnjačkog nasilja, poremećaja u prehrani i odnosa prema tijelu te tolerancije. Nakon projekcija slijedila su predavanja i diskusije.

Nakon projekcija Restartov edukacijski tim je s partnerima održao filmske radionice u vezane uz temu koja je detektirana kao najveći problem u pojedinoj školi. Time se omogućilo stjecanje tehničkih sposobnosti koje su nužne za praktično bavljenje tj. samostalno stvaranje medijskih sadržaja koji ih potiču na kritičko promišljanje, ali i na promišljaje odabranih tema i pronalaženje načina kako pomoći sebi, vršnjacima i društvu te kako razgovarati o osjetljivim temama ili riješiti pojedine društvene situacije.