Switch to English

ZABAVNI PROGRAM
Stampedo Web: https://www.facebook.com/pages/Stampedo/

Stampedo je veseli, kabaretski nastrojen bend s 20 godina staža i šest dugosvirajućih albuma iza sebe. Krasi ga neobičan spoj ritmova svih strana globusa te melodiozni predznak retro/pop/rock vremena. Neki od njihovih najvećih hitova su "Stampedo", "Jadranska sol", "Samo zvijezde", "Plaža snova", "Snijeg", "Špricer". Izvode i mnoge vesele obrade koje ih inspiriraju te neke od glazbenih suradnji poput uspješnog izleta sa Miletom Kekinom (pjesme "Dolje je bolje" i "Maslina"). U posljednje vrijeme na koncertima im se pridružuje i Damir Martinović Mrle s kojim je Ivanka Mazurkijević snimila album "Kauboji" te izvode pjesmu "Zadnje riječi".

 

Bend je osnovan 1995. godine pod vodstvom Javora Jeića, autora svih skladbi i tekstova na prva tri albuma. Otad je kroz Stampedo prošlo oko tridesetak putujućih glazbenika i bezbroj gostiju. Godine 1996. za etiketu "Tutico" izlazi im promo singl "Stampedo", 1998. prvi dugosvirajući album "Cirkus Stampedo u predstavi Tandara Mandara", a 1999. osvajaju "Crnog mačića" i nominaciju za alternativni album godine glazbene nagrade "Porin".

Godine 2000. izlazi album "Romantično ljetovanje za dvije (2) osobe", a godinu dana kasnije "Ondo Records", izdavačka kuća iz Japana, kupuje prvi album i izdaje za 50000 tisuća primjeraka. Iduće im godine izlazi i treći dugosvirajući album po imenu "Pau Pau", a 2008. i "Možda stvarno" za "Aquarius records" na kojem svi članovi imaju svoje autorske uratke.

2013. izlazi i album "Stampedo/Sonja i bik" - autorsko djelo benda i rada na istoimenom filmu (glazbena suradnja Stanka Kovačića, Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta). Za taj album nominirani su "Porinom" u kategoriji filmske i kazališne glazbe. Ujedno, suradnja je nagrađena "Zlatnom Arenom" za autorsku glazbu.

Ivanka Mazurkijević i Stanko Kovačić posljednjih desetak godina surađuju i stvaraju autorsku glazbu za teatar i film. Nagrađeni su "Marulom" za predstavu Vlatke Vorkapić "Judith French". Ivanka Mazurkijević je, u suradnji s Damirom Martinovićem Mrletom nedavno osvojila nagradu za glazbu predstave "Knjiga o džungli" Roberta Valtla u Bugojnu.