Switch to English

ZABAVNI PROGRAM
Mr. Lee & Ivanesky Web: http://mrleeivanesky.com/music/

Etablirani glazbeni tandem, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, s dugoročnim angažmanom u vlastitim rock sastavima, Let 3 i Stampedo, započinju zajedničko autorsko glazbeno putovanje koje varira od stvaranja filmske glazbe do ostalih muzičkih i kazališnih projekata. Ova jedinstvena forma kombinira sjajne umjetničke vještine i pustolovni duh jednako kao primamljive efekte u novoj kombinaciji popa, countryja, techna, elektronike, vodvilja te ostalih utjecaja, što sve zajedno stvara neku vrstu nelokaliziranog mjuzikla za one koji cijene prošlost, ali žive za budućnost, tzv. glazbeni pravac Lee Laa Country Glam, koji se oslanja na raniji Mrletov projekt „Strukturne ptice“,

Mr.Lee & IvaneSky trenutno su u postavi: Vlado Simčić Vava, Dražen Baljak (Let 3), Ivan Bojčić Bin(Let 3 i Morso) i Ivan Valusek.

 

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević surađuju oko pet godina. Radili su zajedničku autorsku glazbu za desetak predstava. Za dva filma, "Sonju i bika" Vlatke Vorkapić i "Kauboje" Tomislava Mršića snimili su sountrack albume. Prošle godine sa predstavom "Knjiga o džungli" iz Banja Luke osvojili su nagradu za najbolje glazbeno riješenje na 21. Susretima pozorišta lutaka Bosne i Hercegovine. Osvojili su "Zlatnu Arenu" za glazbu za "Sonju i bika" 2012. S oba sountracka bili su nominirani za Porina, a ušli su u drugi krug internetskog natjecanja "Oticons" (među prvih četrdeset), u čijem su žiriju bili skladatelji – Oscarovci. S filmom "Kauboji" gostovali su po mnogim festivalima, u prednominaciji navedenog filma za  Oscara posjetili su Los Angeles, New York i Soho Film Festival, a film je bio nagrađen "Malim vratima", nagradom publike u Puli 2013.