Switch to English

Žiri

12.08.2014

Ana Alexieva

Ana Alexieva stekla je titulu magistre na Studijima za medije, društvo i rodove na Sveučilištu Ruhr u njemačkom Bochumu, te titulu magistre na studiju Novi mediji i digitalna kultura na Sveučilištu u Utrechtu u Nizozemskoj. Članica je zaklade Friedrich Ebert. Godine 2008. odradila je staž na Radiju Deutsche Welle u Bonnu.

Anđelka Nenezić rođena je u Podgorici, 5.4.1977. Zvanje diplomiranog producenta stekla je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Tijekom školovanja pohađala je mnogobrojne specijalističke edukacije iz medija i filma, u Podgorici, Beogradu, Londonu i Parizu.

Rajko Petrović diplomirao je na filmskoj i TV režiji na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Također je završio i školu dokumentarnog filma pri Atelieru Varan Paris School koji je osnovao Jean Rouch. Petrović je bio jedan od osnivača Ateliera Varan u Beogradu - Centra za dokumentarne filmove, u kojem je radio kao redatelj i producent.

Miroslav Sikavica, rođen u Zagrebu 1975. godine, filmski je i televizijski redatelj. Završio je režiju na Akademiji dramske umjetnosti i komparativnu književnost i hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu, sve u Zagrebu.

Sanja Šamanović (Požega, 1970.), redateljica i producentica. Doktorirala je na Geodetskom fakultetu, gdje predaje predmete vezane uz fotografiju. Devedesetih objavljuje tekstove u više hrvatskih tjednika. Od 1996. kao članica "Kinokluba Zagreb" režira svoje prve filmove.