Switch to English

„Posljednja ambulantna kola Sofije“

Kratak sadržaj filma:

U gradu u kojem 13 kola hitne pomoći pokušava opslužiti gotovo 3 milijuna stanovnika, Krassi, Mila i Plamen netipični su heroji koji na poziv iskaču iz jednih od tih kola: puše cigaretu za cigaretom, oboružani su humorom, i spašavaju živote u neprekidnoj smjeni od 48 sati. Istovremeno se bore s besmislicama zdravstvenog sistema koji je u rasulu, i jedva zarađuju za život. No posljedice sloma sistema (zdravstvenog i inog) uzimaju svoj danak. Koliko će dugo naši heroji moći spašavati ljudske živote i liječiti ozlijeđeno društvo prije nego li sami izgube suosjećanje? "Posljednja ambulantna kola Sofije", film nastao u njemačko-hrvatsko-bugarskoj koprodukciji, nenametljivo će odgovoriti na to pitanje.

Synopsis:

In a city where 13 ambulances struggle to serve 2 million people, Krassi, Mila and Plamen are our unlikely heroes: chain-smoking, filled with humour and relentlessly saving lives against all odds. Yet, the strain of a broken system is taking its toll. How long can they keep on fixing society’s injured until they loose their empathy?

O redatelju:

Ilian Metev rođen je u Sofiji 1981. Karijeru je počeo kao koncertni violinist, no ubrzo njegova ljubav postaju miješanje glazbe i filma. Krenuo je na studij Fine Art u London, nakon čega i na magisterij iz režije dokumentaraca na National Film and Television School-u. Film s kojim je magistrirao, „Goleshovo” (2008.), prikazan je na više od 60 festivala, i primio je 17 nagrada uključujući i BBC Development Award, nagradu Don Quixote u Krakowu i Talent Dove na DOK Leipzig film festival. „Posljednja ambulantna kola Sofije” je njegov prvi igrani film. Ilian trenutno živi i radi na relaciji Oxford i Sofia.

About the director:

Ilian Metev was born in Sofia, Bulgaria in 1981. He initially pursued a career as a concerting violinist and became obsessed with melding musical form and film language. He went on to study Fine Art in London, followed by an MA in Documentary Direction at the National Film and Television School. His graduation film “Goleshovo” (2008) has been screened at over 60 festivals and received 17 awards, including a BBC Development Award, the Don Quixote Award in Krakow and the Talent Dove at DOK Leipzig Film Festival. “Sofia’s Last Ambulance” is his first feature-film. Ilian is currently based between Oxford and Sofia.

Redatelj:
Ilian Metev rođen je u Sofiji 1981. Karijeru je počeo kao koncertni violinist, no ubrzo njegova ljubav postaju miješanje glazbe i filma. Krenuo je na studij Fine Art u London, nakon čega i na magisterij iz režije dokumentaraca na National Film and Television School-u. Film s kojim je magistrirao,...
Festivali na kojima je prikazan:
Dobivene nagrade i priznanja:
Traileri:

$item.name|wash()
Foto: