Switch to English

„Marijine“

Kratak sadržaj filma:

U tipičnoj stambenoj zgradi, tipičan presjek netolerantnih susjeda koji su pozvani na privatno okupljanje u čast pokojne Marije Violić, njihove sustanarke, majke i bake. Umjesto da se pretvori u sentimentalni klišej, okupljanje se ubrzo razvija u reality show, uključujući i masovne pjevačke i plesne epizode. To jedinstveno okupljanje odvija se u Marijinom stanu, a za glazbu su zaduženi unajmljeni glazbenici. Iako su gostima potpuno nepoznati, oni su u stvarnom životu vrlo popularni češki dance electro-trash sastav Midi lidi. A koja je svrha tog jedinstvenog okupljanja? Da obitelj napokon ispuni davnu obavezu prema Mariji, dragoj i voljenoj pokojnici.
Marijine“ su dokumentarna glazbena komedija s elementima drame u stilu socijalnog realizma, u kojoj se pojavljuju i tri Marijine unuke: Nina, Željka i Danira.

Synopsis:

A typical cross-section of bigoted neighbours in an ordinary apartment building is invited to an intimate party to honour the memory of the late Marija Violić, a fellow tenant, friend and grandmother. Instead of descending into a sentimental cliché, the party soon evolves into a reality show, spiced up with all-singing, all-dancing interludes. The venue for this unique gathering is Marija's apartment and the music is provided by a group of hired musicians - as far as the guests are concerned, a bunch of complete unknowns, but in reality - the hugely popular Czech dance electro-trash band Midi lidi. And what’s the purpose of this unique get-together? To finally fulfil a long overdue family obligation to the great, dearly departed Marija...

This music documentary / comedy with a trace of drama and social realism is featuring Marija's three granddaughters: Nina, Željka and Danira.

O redatelju:

Željka Suková rođena je u Rijeci 1977. godine. Studirala je grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Pragu. „Marijine“ je njezin prvi dugometražni film.

About the director:

Željka Suková was born in Rijeka in 1977. She studied Graphic design at the Academy of Fine Arts in Zagreb and New media at the Academy of Fine Arts in Prague. “Marija's Own“ is her feature-film debut.    

Redatelj:
Željka Suková studirala je grafiku na Likovnoj akademiji u Zagrebu, i nove medije na Likovnoj akademiji u Pragu. Debitirala je s filmom «Marijine» (2011.), dokumentarno-igranim filmom koji je svjetsku premijeru imao na festivalu Hot Docs u Torontu, a europsku na Međunarodnom filmskom festivalu u...
Festivali na kojima je prikazan:
Dobivene nagrade i priznanja:
Traileri:

$item.name|wash()
Foto: