Switch to English

Slučajno kino na Rastočinama: Ljubavna odiseja

09.07.2021 16:02

Slučajno kino, projekcije dokumentarnih filmova na neuobičajenim gradskim lokacijama, u nedjelju 25. 7. putuje na Rastočine u park/dječje igralište Giordana Bruna na križanju Tizianove, Osječke i Prvomajske ulice, gdje će publika u vrućoj ljetnoj noći uživati vruć ljubavni dokumentarac!

Od 21 sat gledamo “Ljubavnu odiseju” redateljice Tatjane Božić, dokumentarac iz 2014. godine, koji je dosad prikazan na nizu međunarodnih festivala a osvojio je i više nagrada: posebno priznanje na Sarajevo Film Festivalu, nagradu za najbolju režiju i montažu na Liburnia Film Festivalu, nagradu Zlatno tele za najbolju montažu  na Nizozemskom filmskom festivalu, posebno priznanje na Filmskom festival LET'S CEE, Zlatnu medalju za scenarij i za produkciju na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkog filma te posebno priznanje žirija u regionalnoj konkurenciji UnderhillFesta u Podgorici.

Kada je autorica Tatjana Božić po stoti put pronašla ljubav svog života, a stvari opet zaprijetile da će krenuti krivo, odlučuje okrenuti novi list. Ova joj veza mora uspjeti! Tatjana posjećuje pet bivših ljubavi, u Moskvi, Hamburgu, Londonu i Zagrebu, kako bi pronašla odgovor na pitanje zašto joj svaka veza propadne. Sa zdravom dozom samokritike, no i s dubokom strašću, razotkriva svoje prethodne veze te svoje bivše partnere i sebe suočava s kompleksnošću suvremene ljubavi. Ovaj dokumentarac je film sukoba i emocija, no istodobno i humora koji se lako raspoznaje u svima nama, dok autorica nepokolebljivo traži sveti gral ljubavnog svijeta: dok nas smrt ne rastavi!

Projekcija se izvodi u suradnji s Kvartovskom bajkom a ulaz je slobodan!

Program Slučajno kino podržava Grad Rijeka kroz Javne potrebe u kulturi.

Trailer