Switch to English

Otvorene prijave za Filmsku početnicu i Prvi put snimam

26.07.2021 09:37

I ove godine, tijekom 19. Liburnia Film Festivala, što će se u Opatiji održati od 23. do 27. kolovoza, pripremamo odličan edukacijski program! Kao i do sada moći ćete se uključiti u naše dvije dugogodišnje radionice - Filmsku početnicu i Prvi put snimam, a donosimo i novitet - radionicu rough cuta!

Radionica Filmska početnica namijenjena je djeci od 7 do 10 godina koja žele kroz tri dana naučiti osnove stop animacije - izrada flipbooka, crtanje, gledanje, slušanje i snimanje. Na radionici, koju donosimo u suradnji sa zagrebačkim Restartom, istraživat ćemo medijske mogućnosti i ograničenja filma, te kako stvarima oko nas udahnuti život kroz filmsku priču. Radionica će se održati od 24. do 26. kolovoza 2021. u Kulturnom domu Zora.

I ove godine svi oni koji se žele upoznati s nastankom dokumentarnog filma, od ideje, snimanja pa sve do montaže, mogu se družiti s ekipom iz Filmaktiva na radionici Prvi put snimam što će se održati od 23. do 27. kolovoza u Opatiji. Radionica je, zbog homogenosti grupe, namijenjena osobama od 18 do 35 godina starosti. Predznanje nije potrebno, samo dobra volja i želja za učenjem i druženjem!

Prijave za obje radionice su otvorene do 18. kolovoza 2021. Za prijavu je potrebno poslati mail na [email protected] s naznakom na naziv radionice te kontakt podatcima polaznika radionice i njihovih skrbnika (ime, prezime, mail broj mobitela, dob) ukoliko se radi o maloljetnicima (radionica Filmska početnica). Za radionicu Prvi put snimam potrebno je u nekoliko rečenica opisati motivaciju za sudjelovanje u radionci. i vrlo važna informacija - sudjelovanje na obje radionice je besplatno za sve sudionike.

Više informacija o novoj radionici rough cuta, saznaj u nedavnoj objavi!