Switch to English

Dodjela nagrada

16.08.2016 23:50

U nedjelju, 28. kolovoza, u 22:15 saznajemo pobjednike 20. Liburnia Film Festivala!

Uz najbolji film, peteročlani žiri nagrađuje i najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a dodjeljuje i nagradu za najbolji regionalni film što se na LFF-u odnosi na filmove autora rođenih u Istarskoj, Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj županiji ili produkcijskih kuća s navedenih prostora. Od ove godine LFF je uveo i nagradu kritičara/ke "Dragan Rubeša" koju će svake godine birati drugi filmski kritičar ili kritičarka. Ove godine čast je dobila Iva Rosandić s Dokumentarni.net.

Publika svake večeri glasuje za filmove u konkurenciji ocjenom od 1 do 5 te time donosi odluku o nagradi publike.

Ovogodišnji žiri čine snimateljica i dobitnica nagrade za najbolju fotografiju na 19. LFF-u Andrea Kaštelan, redatelj Mladen Kovačević, ravnateljica riječkog Art-kina Slobodanka Mišković, dizajner zvuka Jakov Munižaba te dramaturginja i scenaristica Ivana Vuković.

Najbolji film i nagradu publike festival nagrađuje novčanom nagradom, a Restart i tehničkim servisom izrade DCP-ja. Svi nagrađeni dobit će i originalnu statuu čiji je autor umjetnik Saša Jantolek. U nagrađivanje dokumentarista uključili su se i naši partneri, ACER Hrvatska, AVC Zagreb, Institut dokumentarnog filma – IDF te Balkan Documentary Center.