Switch to English

Proglašenjem najboljih filmova festivala, na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji, završen je 19. Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma. Publika je najvišom ocjenom ocijenila film „Jedna od nas“ redatelja Đure Gavrana, a žiri dokumentarac „Tvornice radnicima“ Srđana Kovačevića.

Drugi dan LFF-a donosi čak deset hrvatskih dokumnetarnih filmova, među kojima će se naći dvije svjetske i dvije festivalske premijere. Svakako nam se pridružite na Piću s autorom u festivalskom korneru (cafe baru Eugenian) gdje direknto od autora filmova možete saznati kako je tekao proces nastanka dokumentaraca koje smo gledali sinoć u programu u konkurenciji.

Dva angažirana filma o radništvu u Hrvatskoj, „Trafika“ Dore Slakoper i „Tvornice radnicima“ Srđana Kovačevića, otvorila su 19. izdanje Liburnia Film Festivala što je večeras održano na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji. Ljubitelji dokumentarnog filma u sljedećih pet dana dobit će pregled recentne hrvatske dokumentaristike.

Zarazni LFF ili LFF-19, otvara se danas u 20:15 na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji hrvatskom premijerom filma "Trafika" autorice Dore Slakoper. U slučaju kiše program će biti preseljen u Centar Gervais. Popratni program počinje u 18 sati programo Regionale u Vili Antonio.

Obzirom na brojne upite vezane za ulazak na 19. Liburnia Film Festival od strane naše publike koja nema covid putovnicu ili potvrdu o preboljenju odlučili smo da Liburnia Film Festival ove godine neće biti organiziran kao covid free zona, već će broj sjedećih mjesta biti ograničen.