Switch to English

Leon Rizmaul

Životopis:

Rođen 1972. u Sisku. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stekao je zvanje diplomiranog povjesničara. U razdoblju (1999. -2013.) za HRT-ovu emisiju "TV Kalendar" napisao je, režirao i montirao više od 1200 različitih autorskih priloga (većinom o dostignućima iz svijeta znanosti, kulture, glazbe, filma te o napretku ljudske civilizacije i povijesti). Kao urednik, redatelj, scenarist i montažer sudjelovao je u više dokumentarnih filmova.

Filmovi:
U konkurenciji , Ljetna pozornica
HRT
2016, 9`
"Portreti i susreti" dokumentarna je serija nastala na TV Zagrebu u razdoblju od 1960. do 1971. Serija prikazuje život i rad najistaknutijih hrvatskih slikara, pjesnika i ostalih umjetnika u hrvatskom kulturnom miljeu tog doba. Više od pola stoljeća nakon što je serija počela, autor će rekonstruirati neke epizode. Autorica scenarija Irena Vrkljan sastaje se s prošlošću.
16. LFF , Program , U konkurenciji , Ljetna pozornica
HRT
2018, 27`
Napušteni, zastarjeli strojevi pričaju priču sa zapisa sačuvanog u televizijskoj arhivi. Vrijeme radnje prikazuje se kroz četiri ciklusa. Komunikacijski strojevi reproduciraju informaciju o ljudima, njihovom postojanju, njihovoj prisutnosti hermetički zatvorenoj u jednu epohu. Umiranjem strojeva za reprodukciju, umiru i njihove priče. Priče o neostvarenim ljudskim težnjama i poruke budućim nara...