Switch to English

Vesna Ćudić

Životopis:

Vesna je studirala režiju igranog filma na National Film and Television School u Velikoj Britaniji i danas se bavi igranim i dokumentarnim filmom. Za kratke igrane filmove Vesna je dobila više festivalskih nagrada i nagradu of Royal Television Society, a za studentske reklame dobila je tri nagrade od Kodaka. Vesna je režirala za BBC i Sky One, prije no što je pauzirala sa režijom kako bi osnovala obitelj. Nedavno završeni dugometražni dokumentarni film "Razred", koji je producirao Siniša Juričić (Nukleus Film), dobio je Nagradu publike i Nagradu Žirija za ljudska prava i etiku na Danima hrvatskog filma filma 2015. Vesnin sljedeći projekt je dugometražni igrani film u produkciji Britanske filmske tvrtke Sixteen Films. Osim režije Vesna se bavi i distribucijom dokumentarnih filmova i radi kako Head of Sale and Acquisitons za Britansku distribucijsku tvrtku Dogwoof. 

Filmografija:

  • 2010 - 2015: RAZRED, dugomentražni dokumentarac. Nagrada publike i Nagrada žirija za ljudska prava i etiku na Hrvatskim danima filma 2015.
  • 2007: LITTLE MISS ROMA, TV dokumentarac
  • 2007: BULLIES, igrani kraki film
  • 2006: DREAM TEAM, TV serija za Sky One
  • 2005: SMALL THINGS, kratki igrani film (BBC1)
  • 2003: I'M NOT GOING, kratki igrani film (BAFTA Shorts Showcase, Nagrada žirija Milano Film Festival)
  • 2001: VIRGIN BIRTH, kratki igrani film (Royal Television Society Award, Duisburg Film Days Award)
  • 2001: RED SQUARE, kratki igrani film (Fujifilm Award)
Filmovi:
Little Miss Roma je intimni portret baranjskih romkinja koji se bavi rascijepom između naivnih snova i realnih uvjeta u kojima djevojke žive. Priča se odigrava jednog vrućeg srpanjskog vikenda kada Romi slave njihov godišnji bal i biraju kneza Roma i Mis Romkinja.Tko li će ponijeti titulu – najljepša djevojka ili najljepša haljina? I je li je pobjednica već unaprijed namještena?
13. LFF , U konkurenciji
Svakog ljeta nekoliko hrabrih mladih Romkinja iz Baranje bori se za titulu Miss Roma. A poslije titule obično slijedi i prošnja.Ali što ako njihov san nije da ih se čim prije zaprosi, već da završe školu i budu prve članice njihovih obitelji sa srednjoškolskom diplomom?