Switch to English

Sunčica Ana Veldić

Životopis:

Sunčica Ana Veldić je magistra veterinarske kirurgije iz Zagreba koja se počela baviti filmom unazad nekoliko godina. Njezin prvi film Hux Flux koji režira s Martinom Semenčićem prvi put je prikazan upravo na Liburnija film festivalu 2014. godine, ubrzo nakon čega je dobio pozitivan osvrt zapaženog kritičara Neil Younga u renomiranom časopisu “Sight and Sound”. Od onda je režirala uglavnom dokumentarne filmove, priznate od domaćih i stranih kritičara i filmskih festivala. U jesen 2016. upisuje režiju dokumentarnog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Filmovi:
U konkurenciji
Psu Huxu je dijagnosticiran rak. Kroz teške trenutke bolesti prate ga majka Smokva, i ostali životinjski prijatelji ukućani,a njegovi vlasnici i veterinarka intenzivno skrbe o njemu kombinirajući klasične medicinske i alternativne metode liječenja. Veterinarka čitavo vrijeme snima i film o svemu tome.
U konkurenciji , Ljetna pozornica
Na zagrebačkom smetlištu Jakuševac galebovi se zimi masovno hrane ljudskim otpadom. Bjelina zamaha njihovih krila u potpunoj je suprotnosti sa smećem ispod njih, no magla ih stapa u snoviti prizor koji razbijaju radni strojevi, razgrćući smeće.