Switch to English

Senad Zemunović

Životopis:

Senad Zemunović, rođen 12.5.1981. u Pakracu. 2005. upisao Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao fotograf radio za tjednike Nacional i Fokus, urednik fotografije u mjesečniku Scuba life i Hairstyle. Kao snimatelj i steadicam operater radio na igranim serijama Mamutica, Mamutica 2, Ponos Ratkajevih, Loza, Glas naroda, igranom filmu Neandertal Story i nekoliko kratkih igranih filmova.
Kao direktor fotografije i snimatelj radio na dokumentarnim filmovima Vještica, Sama si je kriva, Jedan udah, Sustav protiv djeteta, CSI Hrvatska, Leptiri i vretenca, Neobični cvjetovi Hrvatske, Dječja intenzivna, dokumentarnom serijalima Lice s naslovnice, Bespućima glazbenih pojmova, CSI Hrvatska, kvizu Kvizna situacija.

Filmovi:
Ljetna pozornica
Josipa se bori s posljedicama seksualnog zlostavljanja koje je trpjela od četvrte do dvanaeste godine. Senad započinje snimati film o njoj, no ulaskom u Josipin život on više nije objektivni filmaš, nego i sam postaje protagonist filma. Senadov život se također dramatično mijenja. Film se transformira u osobnu, intimnu, ogoljenu i brutalno iskrenu priču o krajnje neobičnom odnosu dvoje ljudi. K...