Switch to English

Sanda Letonja-Marjanović

  • Web:
Životopis:

Rođena je 1966. u Osijeku. Od 1980. do 90-ih radi, nastupa i živi unutar banda „Gustaph y njegovi dobri duhovi“. Od 1981. do 1984. piše za omladinski časopis „Pet“. Godine 1983. zajedno sa Liviom Morosinom osniva fanzin „De moscheni calzolaio“ u kojem objavljuje svoje pjesme i proze, a 1985. stječe zvanje turističkog tehničara. Godine 1998. i 1999. radi kao urednica info programa i spikerica na Arena radiju Pula. Kao članica slikarske ekipe okupljene pod kapom udruge Gradska radionica, Pula, 2003. oslikava fasade primjenjujući trompe l'oeil tehniku.

Godine 2011. realizira svoj prvi kratkometražni igrano-dokumentarni film „Kako Tina zamišlja moje vjenčanje“ u okviru Pulske filmske tvornice, koji je dobio specijalnu nagradu na 43. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva. Iste godine realizira spot „Love moon“ za Junkers5, dok je naredne snimila „S ljubavlju, Vodena“, kratki igrani film za djecu. Uslijedio je 2014. kratki dokumentarni „Nema ljudi“, a 2015. „Put na Svetu planinu“.

Filmovi:
Off program , Villa Antonio
“Forešta verđine” donosi neobičnu priču o jednom pulskom paru. “Ja sam sretan čovjek na zemlji”, kaže Miro koji sa Sedinom gradi kuću od drveta i vreća punjenih zemljom. Poznaju se još iz vremena KZP-a (Kulturno-zabavnih programa) i izviđača, a sada su roditelji 16-godišnjaka koji se polako osamostaljuje, pa na svojoj zemlji žive u miru svoj permakulturni “zemljanski” san. Povremeno se koriste...