Switch to English

Renata Lučić

Životopis:

Renata Lučić je hrvatska filmska redateljica i producentica. Diplomirala je Filmsku i Tv režiju na Akademiji Dramske Umjetnosti u Zagrebu. Autorica je nekoliko kratkih igranih (Peti kat lijevo), dokumentarnih (Čestica 81/5; Kol’ko god nas noge nose) i glazbenih spotova. Dio je video produkcije More-Magnets gdje djeluje kao redateljica i producentica.

Filmovi:
U konkurenciji , Ljetna pozornica
Film Renate Lučić i Maje Bošković govori o Renatinoj baki Evi koja vodi višemjesečnu borbu s raznim institucijama oko obnove svoje poplavom stradale kuće u Rajevu selu. Renata ujedno postaje i lik, pokretač radnje u priči te zajedno s bakom pokušava doći do odgovora na pitanje zašto obnova bakine kuće još nije dovršena.
16. LFF , Program , U konkurenciji , Ljetna pozornica
Autoričina majka Vesna u kasnim je četrdesetima. Posljednjih sedam godina živi i radi u Njemačkoj. Vesna rijetko priča o sebi, a kad to čini, njezine misli i stavovi ostaju nedorečeni. Život joj se čini stabilnim i monotonim, no ona ima i drugu stranu. U ovom autobiografskom videodnevniku autorica bilježi trenutke koji otkrivaju tajnu koju s majkom nosi u sebi. Film na pomalo voajerski način pr...
17. LFF , Ljetna pozornica
(SVJETSKA PREMIJERA)
2019, 43`
Film prati lika poznatog po imenu Lampa koji u životu ne radi ništa. Ovo je priča o ljubavi, obitelji, prijateljstvu i životu, odnosno o tome koliko se možemo osjećati sami među gomilom ljudi.