Switch to English

Nikica Zdunić

Životopis:

Rođena je 1988. u Gospiću. Studentica je prve godine diplomskog studija filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i aktivna članica Kinokluba Zagreb.

Filmovi:
13. LFF , U konkurenciji
Akademija dramske umjetnosti , Kinoklub Zagreb
2014, 13`
Film je nastao kao studijska vježba na 1. godini FTV režije (ADU), pod zadatkom autobiografije. Kroz nizanje slika film stvara ambijent koji je kao svojevrsna reminiscencija na ono što nam ostaje od mjesta koje napuštamo. Prikazom mojih predaka i djedovine ocrtavam vlastiti intimni doživljaj, a samim time i dijelove sebe.
U konkurenciji , Ljetna pozornica
"Sanja" je dokumentarni portret koji razotkriva unutarnji svijet snova i dvojbi jedne dizajnerice. Ispreplitanjem njenih životnih motiva, šume i mora, racionalni svijet kroz zamagljeni objektiv postaje vizualizacija Sanjina unutarnjeg svemira. Kao suprotnost tom osobnom svijetu gledamo svakodnevicu u njezinoj radionici. Dok ona u priči naglašava slikovitost svog unutarnjeg svijeta, pr...
U konkurenciji , Ljetna pozornica
Tri generacije žena kod frizera, sasvim opuštene u dijalogu sa svojim frizerkama kao da su potpuno nesvjesne postojanja kamere. Razgovori koje vode odgovaraju nam napitanje kojim se temama žene bave dok se uljepšavaju, ali i na pitanje o tome koliko intimni dijalozi s frizerkama mogu biti.