Switch to English

Nebojša Slijepčević

Životopis:

Nebojša Slijepčević rodio se u Zagrebu, u ljeto 1973. Tridesetak godina kasnije stekao je diplomu filmskog redatelja na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Režirao je brojne televizijske dokumentarce – primjerice, nagrađenu epizodu serijala "City Folk", u produkciji EBU-a (European Broadcast Union). Jedan je od autora dokumentarnog serijala "Direkt". Kao kreativni producent surađivao je na serijalu "Romi u Evropi", koprodukciji desetak evropskih zemalja. Autor je i crtanog filma "Pas/zec", te kratkog igranog filma "Šamar" koji je dio omnibusa "Zagrebačke priče".

Filmovi:
Damir, 26-godišnji student iz Podsuseda, želi postati holivudska zvijezda. Uvjeren je da bi jednog dana mogao biti novi Bruce Willis! No prvo mora naučiti ponovno hodati. Naime, Damir je nakon teške saobraćajne nesreće ostao paraliziran od vrata nadolje. Film „Za 4 godine“ na stiliziran i šokantan način prikazuje razdor između Damirovih snova i njegove svakodnevice.
LFF-u u gostima
Restart , Kloos&Co , SUB:CULT:URA
2013, 80`
"Gangster te voli" je komedija o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobn...
13. LFF , U konkurenciji
Više od dvadeset godina nakon Domovinskog rata, članovi udruge Pravda iz Bjelovara, još uvijek vode pravnu, danas gotovo političku bitku. Pokušavajući dobiti odštetu za uništenu imovinu Jovica Brkić, gotovo donkihotovski obilazi institucije i aktere događanja s početka devedesetih… S jedne strane zid i manjak političke volje, s druge strane razočaranje i strah… Je li rat završio u glavama stano...
Restartovi filmovi , Ljetna pozornica
U zadnjoj kući u malom slavonskom selu živi osam maloljetnih djevojaka. Uz pomoć odgajatelja pokušavaju promijeniti vlastite živote. Odrastaju zajedno, vodeći domaćinstvo i upravljajući gospodarstvom, a u slobodno vrijeme profesionalni bubnjar Branko Trajkov uči ih bubnjati. No, nova djevojka, četrnaestogodišnja Ivana, ne želi bubnjati. Zašto?
U konkurenciji , Ljetna pozornica
U malu zagrebačku ulicu doselilo je desetak azilanata, iz raznih zemalja. No njihovi novi susjedi nisu sretni zbog pridošlica.
16. LFF , Program , Restartovi filmovi , Ljetna pozornica
U zimu 1991. godine u Zagrebu je ubijena djevojčica srpske nacionalnosti Aleksandra Zec. Četvrt stoljeća kasnije redatelj Oliver Frljić u Rijeci postavlja kazališnu predstavu o tom slučaju. Kazališne probe postaju kolektivna psihoterapija, a dvanaestogodišnjoj glumici Nini se čini kao da rat nikada nije završio.