Switch to English

Lana Kosovac

Životopis:

Lana Kosovac završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te diplomski studij filmske i TV režije igranog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njezini studentski kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi igrali su na više hrvatskih i inozemnih filmskih festivala. Dokumentarni film 'Park ljubavi' osvojio je nagradu publike na Liburnia Film Festivalu 2014., a igrani film 'Mrzim te' proglašen je najboljim domaćim filmom Tabor Film Festivala 2014. 'Pomutnje' je njezin debitantski dugometražni dokumentarni film. U Kinoklubu Zagreb aktivno djeluje kao voditeljica Filmske škole na kojoj i predaje pisanje scenarija i filmsku režiju.

Filmovi:
U konkurenciji
Park mladenaca u Novom Zagrebu prvi je park izgrađen nakon Drugog svjetskog rata u Zagrebu. Prilikom vjenčanja mladenci bi odabrali stablo koje će se u spomen na njihov brak posaditi u budućem parku. Osim u matičnu knjigu, upisivali bi se i u knjigu Parka mladenaca kraj svog stabla. Intimna sjećanja triju bračnih parova pričaju nam priču o ljubavi i nekim prošlim zaboravljenim vremenima.
U konkurenciji , Ljetna pozornica
Mladi glumci u predstavi, premijera u New Yorku, rad s poznatim redateljem na iznimno zahtjevnoj predstavi. Neiskusna filmska ekipa prati višemjesečne pripreme za predstavu, a istovremeno, kako se suočava s kreativnim i produkcijskim pomutnjama, sama postaje protagonistima. Obje ekipe doživjet će pritiske i velika očekivanja u prvim koracima svojeg budućeg profesionalnog života. Film koji je po...