Switch to English

Katarina Radetić

Životopis:

Rođena je u Puli 1993., a 2011. upisuje Školu filma pri Pulskoj filmskoj tvornici gdje snima svoj prvi kratki film “Čovjek u boji” koji je otišao na dva festivala i dobio dvije nagrade. Godine 2012. upisuje Akademiju dramske umjetnosti, smjer filmske i tv režije, koju je diplomirala 2015. te upisala diplomski studij Dokumentarnog filma u istoj instituciji. U studenom 2014. završila je scenarističku pitching radionicu Palunko.
2015. na Danima hrvatskog filma pohađala je Pitching forum radionicu koju je oranizirao Media Desk,a vodila Roshanak Behesht Nedjad. Ljeta 2015. radila je za Medvid produkciju.
Kratki dokumentarni film "Cile" bio je uvršten u natjecateljski program Dana hrvatskog filma 2016., te u natjecateljski program Liburia Film Festivala 2016.
Kratki igrani film "Negdje", uvršten je u natjecateljski program Pula film festivala 2016.

Filmovi:
U konkurenciji , Ljetna pozornica
Akademija dramske umjetnosti
2015, 17`
One man band je glazbenik koji svira nekoliko instrumenata istovremeno koristeći se rukama, stopalima, udovima i mehaničkim i elektroničkim pomagalima. Danas ih je u svijetu petnaestak a Cile je jedan od njih.Cile je prije desetak godina počeo svirati razne instrumente te je izgradio konstrukt koji ih podržava istovremeno, i omogućuje mu da se njima kreće ulicama. Iako mu je u glazbenoj školi r...
Off program , Villa Antonio
Film ceste s pričom Josipe i Antona Radetić, u braku 56 godina. Još uvijek vole isticati razlike između njihovih rodnih sela, Kringe i Žminja, koja nisu posjetili zadnjih 20-ak godina.Josipa i Anton kreću na put na kojem otkrivaju promjene koje su zadesile njihova sela i istarsku regiju tijekom posljednjih 50 godina urbanizacije i turizma. Vidimo ih kroz oči ovog para, kroz emocije koje u njima...