Switch to English

Jakov Labrović

Životopis:

Jakov Labrović (1983.) akademski je kipar i umjetnički voditelj splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 koji se bavi produkcijom i distribucijom predstava i performansa „rubnog“ suvremenog cirkusa u kojima kombiniraju suvremene cirkuske vještine s kiparstvom, kinetičkim skulpturama, elektronskom glazbom i break i butoh danceom.
Redatelj je i izvođač predstave „C8H11NO2“ koja je proglašena laureatom „Jeunes Talents Cirque Europe 2010“ projekta (od strane žirija dodijeljen najveći broj bodova u povijesti projekta) i koja je izvedena na festivalima u Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Belgiji, Danskoj, Finskoj, Italiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Litvi, Hrvatskoj... Također je režirao i izveo solo performans „split“ koji je odabran kao jedan od šest perfomansa-finalista međunarodne nagrade u suvremenoj umjetnosti „Arte Laguna Prize“ u Veneciji 2013. godine i finalist engleske nagrade u suvremenoj umjetnosti „Aesthetica Art Award“ 2014. godine.
"Blink" je njegov prvi film.

Filmovi:
U konkurenciji , Ljetna pozornica
Dokumentarac "Blink" počinje susretom braće Jakova i Ivana - koji boluje od shizofrenije – u Beču, gdje je Ivan proveo dva mjeseca nakon nestanka iz obiteljske kuće. Po povratku u Hrvatsku, Jakov snima Ivanov život i liječenja u psihijatrijskim klinikama u Splitu, Rabu i Ugljanu, često u tajnosti, kako bi izložio svu njihovu brutalnost i nečovječnost te pravi utjecaj lijekova na psihi...